4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Şehit polis memuru toprağa verildi

Muş'un Malazgirt İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan roketli saldırı sonucu şehit düşen polis memuru Mehmet Özbek, memleketi Malatya'da binlerce vatandaşın katıldığı törenin ardından toprağa verildi.

Şehit polis memuru Mehmet Özbek (32) için Malatya merkez Yeni Cami'de cuma namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Vali Vekili Enver Erdem, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kazım Öndül, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, askeri ve mülki erkan, emniyet personeli, bazı parti, oda, dernek, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Gözyaşlarını güçlükle tutan şehit polisin eşi Aysun Özbek, eşinin fotoğrafını kalbinin üzerinde taşıdı. Baba Hasan Özbek ise 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kazım Öndül ile konuşurken şehit babası olarak yalnız olmadığını söyledi.

Şehidin naaşı, cenaze namazından sonra omuzlara alınarak İnönü Caddesi'nde bir süre taşındı. PTT binası önüne kadar taşınan tabut, daha sonra cenaze aracına konularak Yeşiltepe Şehitlik Mezarlığı'na götürüldü. Cenaze taşınırken sık sık tekbir getirilirken, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK "gibi sloganlar atıldı.

Cenazeye; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 2. Ordu Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü çelenk gönderdi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 17:31:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ BOĞA IP: 78.186.8.xxx Tarih : 8.08.2008 21:44:31

özbek ailesinin acısını yüregimde hisediyor.acılı eşine ve babası çok sevdiğim hasan amcaya başsağlığı diliyorum allah rahmet eylesin .bu büyük devletimiz şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacaktır inşallah büyük türk milletinin başı sağolsun (ERZURUMDAN ALİ BOĞA)