2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Şehit ve Gaziler Günü

Malatya'da Şehitler ve Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen törende şehit yakınlarına ve gazilere devlet övünç madalyası verildi. 

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen şehit ve gazilere devlet övünç madalyası verilmesi töreninde konuşma yapan Vali Vekili Bayram Öz, "Güzel coğrafyamız maalesef rahat değil. İşbirlikçi hainlerin kötü emelleri hep oldu ve olmaya da devam ediyor. Bölücü terör örgütü son zamanlarda binlerce vatandaşımızı şehit etti ve binlerce insanımız gazi oldu. Ancak, bizler tek yumruk olursak Türkiye Cumhuriyeti devleti ilelebet yaşayacaktır" dedi. 2. Ordu Komutanlığı'nda görevli Kurmay Yarbay Erkan Olgar ise "Bu milletin gerektiğinde neler yaptığını tarih ve gaziler göstermiştir" diyerek, şehit ve gazi yakınlarına yapılan nakdi ve ayni yardımlar hakkında bilgi verdi. Vali Vekili Bayram Öz, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Aleaddin Örsal, Belediye Başkanı Cemal Akın, askeri ve mülki erkan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve öğrencilerin katıldığı Gaziler Günü, şehit yakınlarına ve gazilere devlet övünç madalyası töreniyle sona erdi. Törenlerin ardından İnönü Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Numan Aksoy, Gaziler Günü nedeniyle konferans verdi. 

Devlet övünç madalyası, Vali Vekili Bayram Öz tarafından Cumhurbaşkanı adına, Muğla Fethiye'de 2000 yılında şehit olan polis memuru Sait Kormaz'ın babası Yusuf Korkmaz'a, Mersin Silifke'de 2003 yılında şehit olan polis memuru Hüseyin Kayabaş'ın oğlu Ali Kayabaş'a, Malatya'nın Hekimhan İlçesi Kocaözü Beldesi'nde 1996 yılında şehit olan Bekçi Kalender Kısıklı'nın annesi Fadime Kısıklı'ya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevliyken 1998 yılında trafik kazası sonucu gazi olan Mustafa Çobanoğlu ve Iğdır'daki çatışmada 2005 yılında gazi olan Osman Güleç'e verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2006 Salı 14:48:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?