3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Şehitler albümü ailelere dağıtıldı

Malatya Valiliği'nin bastırdığı Malatya Şehitler Albümü'nün tanıtımı yapılıp, şehit ailelerine verildi. 

Valilik makamında Önce Vatan Şehit ve Gazi Aileleri Derneği yöneticilerine Şehitler Albümü'nü verirken konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, "Şehitlerimiz şuanda en yüce makamdalar. İsimlerini ölümsüzleştirmek için Şehitler Albümü bastırdık"dedi.
Vali Daşöz, Malatya Şehitler Albümü'nde, Malatya nüfusuna kayıtlı veya Malatya'da defnedilen Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet, Milli Eğitim ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) mensupları şehitlerin fotoğraf ve öz geçmişlerinin yer aldığını söyledi.

Önce Vatan Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Keskinkılıç ise, şehitlerin isimlerinin ölümsüzleştirilmesi için bastırılan Şehitler Albümü'ne emeği geçenlere teşekkür edip, 91 bin dev öğrenci tarafından satın alınan dernek bürosunun açılışının 30 Ocak'ta yapılacağının ve herkesin davetli olduğunu kaydetti.
Malatya Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği katkısıyla bastırılan bin adet Malatya Şehitler Albümü'nde, Birinci Dünya Savaşı, Kurtuluş Savaşı ve Kore Şehitleri'nin de ek bölümde yer aldığı Malatya Şehitler Albümü'nün 264 sayfa olduğu belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 13:25:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?