30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Şehitler dualarla anıldı

ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 95. YILDÖNÜMÜ

18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Malatya Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Malatya şehir mezarlığındaki şehitlikte düzenlenen anma programına Vali Ulvi Saran, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan ve Belediye Başkan Ahmet Çakır, Önce Vatan Derneği Başkanı Ahmet Keskinkılıç ile, adli, askeri ve kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile şehit yakınları ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören çelenk sunumu ile devam etti. Şehitlik Anıtına Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri çelenkleri sunuldu.

Törende 2. Ordu Komutanlığında görevli Binbaşı Cem Ercan tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Binbaşı Ercan, Çanakkale Zaferi'nin Türk tarihinde bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, "Çanakkale'deki muharebelerin özellikle bizim için önemli olan bir tarafı da üst üste savaşlar kaybeden, cephelerde ihanete uğrayan, geçmiş harplerin ezikliğini taşıyan bir orduya yeniden savaşma azim ve iradesini kazandırmış olmasıdır. Bu azim ve irade, yüce Türk milletine İstiklal Savaşını

kazandırmış ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasını sağlamıştır. Türk milleti Çanakkale'de yeniden kendisine güvenini kazanmış, yeni bir milli ruha bürünmüş, Çanakkale'de şahlanan bu güven ve inanç duygusu Kurtuluş Savaşı ile milletin sarsılmaz değer ve iradelerine öncülük etmiştir" dedi.

Vali Ulvi Saran ise anıt defterini imzalayarak, "Bin yıllık ata toprağı üzerinde yaşayan memleket evlatları olarak, eğer rahatça nefes alıyor, huzur içinde hayat sürdürebiliyorsak, bu sizlerin gösterdiği cesaret ve fedakarlık sayesindedir. Sizlerden devraldığımız emanetin ne kadar önemli ve paha biçilmez olduğunu genç nesillere bildirmek ve kendilerinden sonrakilere de bu aynen devredilmek üzere canından aziz tutulması gerektiği bilincini muhafaza etmek mecburiyetindeyiz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından şehitlikteki mezarlar ziyaret edilerek karanfil bırakıldı. Şehitliğe gelen ailelere katılımcılar yakın ilgi gösterdiler.

ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 95. YILDÖNÜMÜ
ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 95. YILDÖNÜMÜ
ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 95. YILDÖNÜMÜ
ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 95. YILDÖNÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 11:52:05
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 22:31:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?