3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Şehitleri anma töreni düzenlendi

18 Mart Şehitleri Anma Günü, Malatya Şehitliği'nde düzenlenen törenle anıldı.

Malatya şehir mezarlığındaki şehitlikteki anma programına Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan ve Belediye Başkan Vekili Niyazi Artan, AK Parti Malatya milletvekili Öznur Çalık, askeri ve mülki erkan, Emniyet mensupları, şehit aileleri, gaziler, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.

Saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören çelenk sunumu ile devam etti. Şehitlik Anıtına Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri çelenkleri sunuldu.

Törende 2. Ordu Komutanlığında görevli Kurmay Binbaşı Rıfkı Keser tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Kurmay Binbaşı Keser, Çanakkale Zaferi'nin Türk tarihinde bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, "Türk milletinin en kutsal varlığı vatanıdır. O vatan olmazsa hiç bir şeyin olmayacağını her Türk vatandaşı çok iyi bilir. Şehit nurlanmış bir askerdir" dedi.

Şehitlik Özel Defterini imzalayan Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, şu ifadeleri kaydetti:
"Aziz şehitlerimiz; Malatya halkı ve gençliği ile birlikte bir kere daha manevi varlığımız önünde minnet ve şükran duygularıyla eğiliyoruz. Sizler ülkemizin birliği ve milletimizin bağımsızlığı uğruna en kıymetli varlığımız olan canlarınızı feda ederek şehitlik mertebesine erdiniz. Şehitlik; Allah katında ve milletimizin gönlünde en yüce makamdır. Sizin yolunuz, gerektiğinde bu milletin bütün fertlerinin gideceği nurlu yoldur. Bizler, emanet ettiğiniz bu kutsal vatanı ve büyük önderimiz Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar şan ve şerefle yaşatacağız. Ruhunuz şad olsun, aziz şehitlerimiz."

Törene katılanlar şehit mezarlarına karanfil bırakıp dua ederek, şehit ailelerine bir kez daha baş sağlığı dileklerinde bulundular.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 14:37:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?