7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

Şehrin sorunları masaya yatırıldı

Malatya’da "Şehircilik Sorunları" konulu bir toplantı yapıldı. Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, bilimin ve teknolojik gelişmelerin ışığında planlı ve sağlıklı bir şehir yapılanması hedeflediklerini söyledi.

Mimar ve Mühendis Odaları Birliği Malatya Şubesi’nin organize ettiği toplantı, Malatya Mimarlar ve Mühendisler Odalar Birliği’nin toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya; Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, TMMOB Mimarlar Odası İl Temsilcisi Bayram Yaman, İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Mehmet Karadeniz, Jeoloji Mühendisleri İl Temsilcisi Rıza Cengiz, Makine Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Erdal Yavaş, Şehir Plancıları Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Gürsel Akgül, Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Fevzi Çiçek, Elektrik Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Yusuf İnan, Belediye İmar İşleri Müdürü Ekrem Özbey ve çok sayıda mimar ile mühendis katıldı.

Belediye Başkanı Cemal Akın, TMMOB Mimarlar Odası Malatya İl Temsilciliği ile her ay yapılan toplantıların bundan sonra Belediye Meclis Salonu’nda tüm oda temsilcilerinin katılımıyla yapacaklarını söyledi. Geçtiğimiz günlerde Malatya’da yapılan "Malatya’nın Jeolojisi, Depremselliği ve Maden Potansiyeli Sempozyumu’nda" tüm oda temsilcilerinin katılımı ile yapılacak toplantıların Malatya’nın şehircilik sorunlarının çözümüne daha büyük katkı sağlanacağı konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını hatırlatan Belediye Başkanı Akın, "Malatya’nın şehircilik sorunlarını mimar ve mühendislerimizin mesleki örgütlenmeleri olan tüm oda temsilcileri ile konuşup çözümleyeceğiz" dedi.

Malatya’nın yaşanılabilir bir kent olması için biraraya geldiklerini, birlikte hareket ederek kentin sorunlarını çözmek için gayret göstereceklerini belirten Belediye Başkanı Akın, bilimin ve teknolojik gelişmelerin ışığında planlı ve sağlıklı bir şehir yapılanması hedeflediklerini söyledi.
TMMOB Mimarlar Odası İl Temsilcisi Mimar Bayram Yaman de yaptığı konuşmada, Malatya Belediyesi ile yapılan periyodik toplantıların Malatya’nın şehircilik gelişimi açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

İnşaat Mühendisleri Odası Malatya İl Temsilcisi Mehmet Karadeniz ise Malatya’nın problemlerini çözmek amacıyla biraraya geldiklerini, amaçlarının Malatya’nın yaşanılabilir bir kent haline getirilmesi olduğunu söyledi.

MALATYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2004 Cuma 14:25:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?