7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

Şeker gibi yürüyüş!

Malatya'daki bazı sivil toplum kuruluşları Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi nedeniyle Malatya'dan Ankara'ya yürüyerek eylem yapmaya hazırlanıyor.

Malatya Şeker Fabrikası'nın içerisinde toplanan Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Nuri Murat, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Aydın, Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Tanali, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, Besiciler Başkanı Ramazan Kırma, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek ile Panko Birlik Başkanı Celal Şerefhanlı, aldıkları ortak kararı açıkladı.

Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Nuri Murat, Malatya'dan Ankara'ya yürüme kararı aldıklarını ve belirterek, amaçlarının şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı seslerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a duyurmak olduğunu söyledi. Yürüyüş tarihini önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını belirten Murat, Şeker-İş Sendikası Merkez Yönetimi'nin de yürüyüşe katılacağını söyleyerek, "Bu yürüyüşü, Sayın Başbakana Malatya Şeker Fabrikası'nın kapanacağını, binlerce kişinin mağdur olacağını, binlerce Malatyalının ekmeğinin elinden alınacağını iletmek üzere Malatya'dan Ankara'ya yürüyerek sesimizi duyurmaya çalışacağız" dedi. Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş ise, haklı olarak dile getirdikleri taleplere şimdiye kadar olumlu bir cevap ve destek verilmediğini belirterek, yürümekte kararlı olduklarını ve kendilerine Malatya Valisi ile Belediye Başkanının, milletvekillerinin de destek vermesini istediklerini kaydetti. Polatbaş, Şeker Fabrikası'nın kapanmaması için haklı mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdi. Yürüyüş tarihinin önümüzdeki günlerde açıklanacağı ve kesin olarak yürüyerek Ankara'ya gidileceği kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2012 Cumartesi 20:07:32
Güncelleme :24 Ocak 2012 Salı 15:54:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?