4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Şeker imamdan BM sekreterine mektup

Malatya'da bir cami imamı Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'ne çevre etkinliklerinde görev almak istediğini belirten bir mektup yazdı.

Malatya'da "Şeker Hoca" olarak tanınan Şeker Camii İmamı Celal Tilgen, BM Genel Sekreteri Ban K-moon'a e-mail üzerinden gönderdiği ve ayrıca postaya da vereceği mektubunda, çevre sorunlarıyla ilgilenmek istediğini dile getirdi. Tilgen, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Dünyamızın ekolojik dengesinin, su problemleri, iklim değişiklikleri, çevre kirliliği, orman yangınları ve benzeri nedenlerle her geçen gün zarar görmesi, diğer sağduyulu dünya insanları ile birlikte beni de fevkalade üzmektedir. Bir din adamı olarak; görevimin insanlara her konuda doğruyu öğretmek olduğu bilinci ile sadece dini konularda değil, insanlığı yakından ilgilendiren her sorun ile ilgilenerek, insanların bilinçlenmesine katkı bulunmayı bir vazife olarak kabul etmekteyim. Bu nedenle; çevre ve doğada meydana gelen olumsuz değişimler ile ilgili meramımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Ayrıca; bu konularda sonuca gidici çalışmaların arttırılması gerekliliği düşüncemi belirterek, dünyamızı ilgilendiren bu problemlerle ilgili Birleşmiş Milletler nezrinde düzenlenecek her türlü etkinlikte gönüllü olarak görev almak istediğimi zat-ı alilerinize arz ederim."

Mektubuna cevap beklediğini belirten Tilgen, gelmemesi durumunda ikinci mektubunu göndereceğini ifade etti.

 

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 17:37:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?