2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Sempozyum 1 ay sürdü

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin ev sahipliğini yaptığı ve 1 ay süren Malatya Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu, 10 adet mermer heykelin yapımının tamamlanmasıyla sona erdi. 

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Pof. Dr. Kadir Karkın, "Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu 1 Mayıs 2006'da başladı. Yurtdışından Mısır, İspanyol, Bulgaristan, Sırbistan ile Gürcistan'dan 5 yabancı sanatçı ile Marmara, Kocaeli, Mersin ile Anadolu Üniversitelerinden 1'er ve 1'de serbest sanatçı olmak üzere toplam 10 tane seçkin sanatçı sempozyuma katıldı" şeklinde bilgi verdi. 

Sempozyum sonunda İnönü Üniversitesi'nin 10 tane heykel sahibi olduğunu aktaran Prof. Dr. Kadir Karkın, sanatın gelişmesi, halkla sanatın buluşması adına bu tür sempozyumların önemli olduğunu dile getirdi. Kitap okuyan öğrencilerin heykelini yapan Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berika İpekbayrak, "Son derece uyumlu bir sempozyum oldu. 10 kişilik ekibin 5'i yabancıydı. Bu tür etkinliklerde ekip çalışması çok önemlidir. Bu sempozyumların kültürümüzün ve sanatımızın uluslararası düzeyde tanınması bakımında önemsiyorum. Malatya'da böyle bir heykel sempozyumunun düzenlenmiş olması çok anlamlıdır. Bu tür etkinliklerin uluslararası düzeyde yapılması çok faydalıdır" dedi. Prof. Dr. İpekbayrak, sempozyumun bir açık hava atölyesi şeklinde gerçekleşmesinin, insanların heykellerin nasıl yapıldığını görmesi açısında önemli olduğunu söyledi. 

Sempozyum süresince yapılan 10 adet heykelin üniversite kampüsüne yerleştirileceği bildirildi.
.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2006 Salı 17:34:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?