6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Sendika başkanına makamında dayak

Genel Maden İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Hamza Akgül, aynı zamanda yatıp kalktığı sendika binasında gece iki bacağı protez olan kadın ile birlikte gelen 1 kişinin saldırısına uğraması sonucunda ağır yaralandı. 

Olay Polisevi karşısında bulunan Maden tektik Arama Enstitüsü (MTA) Bölge Müdürlüğü'nün 1. katında bulunan Genel Maden İş Sendikası şube bürosunda meydana geldi. İddiaya göre, şube başkanı Hamza Akgül, aynı zamanda makam odasını yatak odası olarak da kullandığı sendika binasında bulunduğu esnada, iki bacağı da protez olan S.Y.'nin (37) yanındaki 1 kişinin saldırısına uğradı. 

Tabancanın kabzası ile başına vurulması sonucu sendika başkanı başından ağır yaralanarak kanlar içerisinde kaldı. 

Olaydan sonra diğer saldırgan kaçarken, bacakları protez olan kadın olay yerinde kaldı. Olay esnasında dayak yediği öğrenilen kadın ambulansla yapılan ilk müdahaleden sonra Beydağı Devle Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Genel Maden İş Sendikası Şube Başkanı Hamza Akgül ise polis minibüsü ile Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavisi yaptırıldı. Akgül, sendika binasında saldırıya uğradığını söyleyerek, "Hiç farkında değildim. İçmek için kuşburnu koymuştum. Birden kapı çalındı. Kapıyı açar açmaz silahın kabzası ile 3-4 kez kafama vuruldu. Ondan sonra da içeride silah sıkıldı. Protezli kadın da yanındaydı" dedi. Polis olaydan sonra kaçan saldırganı arıyor. 

Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma sürüyor.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2007 Pazartesi 10:01:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?