4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Sendikadan türbana destek

Bem-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Hanifi Acar, Başbakan'ın başörtüsü konusunun çözümü yönünde attığı adımı desteklediklerini belirterek, "Siyasi simge denilerek hak ihlalleri üzerinde pazarlık yapılmaya çalışılıyor. Hükümet asla bu adımdan geriye dönmemelidir" dedi.


Bem-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı M.Hanifi Acar, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, başörtüsüne "siyasi simge" diyenlerin tamamının çeşitli siyasi simge ve sembollerle halkın önünde olduklarını, kendilerini tanımladıklarını ve oy istediklerini belirterek, "Demokrasi tarihi simgeler üzerine kurulmuştur. CHP'nin altı oku, DP'nin kıratı, ANAP'ın arısı, AK Parti'nin ampulü birer siyasi simge değil midir? Bu partilere sadece başı açık insanlar ya da sadece başı kapalı olanlar mı oy veriyor?

Oluşturulan konsensüsten, toplumsal mutabakattan, açıklanan gerçek kamuoyu araştırmalarından ürkenler, korkanlar, gerilimden beslenenler, Başbakan'ın 'Velev ki siyasi simge olsun. Dünyanın neresinde siyasi simgeler yasak?' sorusunu, maalesef anlamadan veya çarpıtarak 'itiraf' olarak değerlendirmektedir" şeklinde konuştu.
"Başörtüsü üzerinde yıllardan beri sürdürülen kanunsuz, utanç verici yasak, birkaç neslin hem eğitim hem çalışma hakkını elinden almış, toplumun belli bir bölümü üzerinde psikolojik hatta zaman zaman fiziksel rahatsızlıklara neden olmuştur. Onlarca başörtülü hanım yasağa karşı çıktıkları için haksız yere yargılanmış, hapis yatmıştır. Bu konuda en fazla mağdur olan illerin başında Malatyamız gelmektedir" diyen Acar, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:


"Başörtüsü yasağı bir insan hakkı ihlalidir. Bunun başka tanımını asla kabul etmiyoruz. Seçim sürecinde hemen hemen her partinin malzeme yaptığı bu yasağı kaldırmak sadece iktidar partisinin değil, parlamentodaki bütün siyasi partilerin boynunun borcudur. Hiçbir başörtülü, devletine, milletine zarar veren eylemlerde bulunmamış, kamu malına zarar vermemiştir. Allah'ın emri olduğuna inandığı için başını örten ve örtmek isteyen vatandaşlarımıza neredeyse yaşam hakkı dahi tanımayacak olan bu yasak yeni Anayasa'da gereği gibi vurgulanmalı ve Türkiye bu ayıptan bir an önce kurtulmalıdır. Başörtüsü yasağının kaldırılması yönündeki adımları sırf muhalefet yapabilmek için samimiyetsiz bulan bazı siyasi parti liderleri ne yazık ki tabanlarını dahi tanımamaktadır. Yasağa çözümü başları açmak suretiyle bulan bu siyasi zihniyetin temsilcilerine en iyi cevabı yine bu halk verecektir."

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 10:38:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?