4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Sertifikalar verildi

Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 tarafından düzenlenen Bilgisayar, İngilizce ve Çocuk Bakıcılığı kursları sonrasında sertifika töreni düzenlendi. 

Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği Salonunda gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, "Belediyemiz bünyesinde düzenlemekte olduğumuz meslek eğitimleri kurslarımız da hizmetlerimizin bir parçasıdır. Çinlilerin bir sözü vardır: 'İnsanlara balık vermek yerine balık tutmayı öğretin' diye. İşte bu kurslar da sizlere balık tutmayı öğretmek için düzenlemekte olduğumuz kurslardır. Bizler inanıyoruz ki, hayatını kendi başına idame ettirebilen insanlar daha özgür, daha mutlu, milletine ve devletine yük olmaktan çıkıp, milletine, devletine ve memleketine faydalı olan, katkı sağlayan insanlardır. Bu kurslara devam edip, sertifika almaya hak kazanan siz kursiyerleri de başkalarına yük olmaktan kurtulup, milletinize ve memleketinize faydalı olmak yolunda önemli bir adım atmış olmanızdan dolayı kutluyorum. Ve diliyorum ki, iyi bir iş bulmanızda bu aldığınız bu sertifika sizlere yardımcı olur" dedi. 

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Özkan ise, şu anda devam ettirmekte oldukları 500'e yakın kursun olduğunu ve bu kurslara yaklaşık 15 bin kişinin kayıtlı bulunduğunu söyledi. 

Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 bünyesinde halen devam etmekte olan Çocuk Bakıcılığı Kursu'nun Malatya' da ilk olduğunu ifade eden Özkan, Yerel Gündem 21 ile işbirliği halinde sürdürdükleri kurslardan çok memnun kaldıklarını gelecekte de Yerel Gündem 21 ile ortak projelerde çalışmak istediklerini kaydetti. 

Malatya Yardım Gönüllüleri Derneği Başkanı Adil Akkoyunlu da, Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 işbirliği ile ortaklaşa birçok projeye imza attıklarını ve eğitim kurslarının da devamı konusunda her zaman Yerel Gündem 21 ile işbirliğine hazır oldukları söyledi.

Konuşmalardan sonra, 80 kursiyere sertifikalarını, Belediye Başkanı Cemal Akın, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Özkan, Malatya Yardım Gönüllüleri Derneği Başkanı Adil Akkoyunlu, Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Oğuzhan Göktolga, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ve diğer yetkililer verdi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 11:01:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?