4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Sertifikalı çocuk bakıcıları oldular

Malatya'da Ebru ile Çocuk Bakıcılığı Kurslarını tamamlayanlara törenle sertifikaları verildi.


Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen "Ebru Kursu", Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Malatya Yardım Gönüllüleri Derneği işbirliği ile düzenlenen "Çocuk Bakıcılığı" kursunu tamamlayan kursiyerlere Yerel Gündem 21 salonunda yapılan bir törenle sertifikaları takdim edildi.
Törene ev sahipliği yapan Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Oğuzhan Göktolga, "Kendi kültürel değerlerimizi korumak için Ebru Kursu gibi hizmetlerimize devam edeceğiz" dedi.

Çocuk Bakıcılığı Kursu'nun Malatya'da ilk kez düzenlendiğini ifade eden Göktolga, kurstan faydalananların daha rahat bir iş imkanı kazandıklarını aynı zamanda çocukların daha ehil ellerde bakılacağını söyledi.
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yücel Abik ise, bu tür kurumlar arası işbirliğine dayalı çalışmaları her zaman takdir ettiğini söyleyerek, el birliği ile yapılan işlerin daha verimli olduğunu ifade etti.


Malatya Yardım Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adil Akkoyunlu da, Ebru ve Çocuk Bakıcılığı Kursları gibi çalışmalar ile ülkemizde sanata ve sosyal sorumluluk gerektiren konulara her zaman destek vereceklerini söyledi.
Konuşmalardan sonra, Çocuk Bakıcılığı Kursuna katılan 14 kursiyere eğitim sertifikası ve Ebru Kursuna katılan 35 kursiyere de katılım belgesi verildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 20:10:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?