3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Sesi güzel olan beri gelsin

Malatya Müzisyen Eğitimciler Sanat Derneği (MESD) tarafından, Malatyalı sanatçı Bedri Karahan adına ses yarışması düzenlenecek.

Yarışma hakkında bilgiler veren MESD Başkanı Mehmet Balkış, Malatya ve bölge musikisini genelde de, Türk Müziğini geniş kitlelere duyurmayı amaçladıklarını söyledi. Malatya'nın sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlamak için ses yarışmasını düzenlediklerini belirten Balkış, "Gençlerimize kültürümüzü aktarmak üzere geleneksel hale getirdiğimiz ses yarışmalarından birini daha gerçekleştireceğiz. 2003 yılında kurulmuş olan derneğimiz bugüne kadar hemşehrilerimizden Malatyalı Fahri Kayahan, Hakkı Coşkun, Necati Coşkun, Sami Kasap, Zehra Bilir, Selahattin Alpay, Belkıs Akkale ve Ufuk Erbaş adına konserler ve ses yarışmaları düzenledik" dedi.

Balkış, Bedri Karahan ses yarışmasını jüri heyetinin akademik bir kadrodan oluşturulacağını ifade ederek, "Yarışma başvuruları derneğimize yapılacak. Yarışmaya katılmak isteyenler, bir adet vesikalık resim, bir adet nüfus cüzdanı fotokopisi ve ayrıca 16 yaşından gün almış olmak gerekmektedir. Yarışmada birinciye büyük Cumhuriyet altını, ikinciye yarım üçüncüye çeyrek altın verilecektir" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 14:53:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?