6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Sezer'in rektör atamaları Malatya'da bulunan Özal'ı rahatsız etti..!

 Eski bakanlardan Korkut Özal, rektörlük atamaları konusunda Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i eleştirerek, "Cumhurbaşkanı taraflı bir kimse gibi hareket ediyor. Zannediyorum resmi ideolojiyi taraf tutuyor" dedi.
Ziyaretlerde bunmak üzere Malatya'ya gelen Korkut Özal, Vali Osman Derya Kadıoğlu'u ve Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın'ı makamlarında ziyaret etti.
Özal, Başkan Akın'ı ziyaretinde, medya mensuplarının sorularını da cevapladı. Rektör atamalarıyla ilgili bir soruya Özal, "Sayın Cumhurbaşkanımız bir zaman karşı olduğu yetkileri bugün kullanıyor. O da zannediyorum tarafsız olması gereken bir kimse değil, taraflı bir kimse gibi hareket ediyor. Zannediyorum resmi ideolojiyi taraf tutuyor. Kendisi resmi ideolojinin taraflısıdır. Yani demokrasinin ve demokratik değerlerin değil resmi ideoloji taraflısıdır" diye yanıtladı.
Korkut Özal, yapılan atamalar konusunda Cumhurbaşkanı Sezer'in bu konuyu kendisinin izah etmesi gerektiğini belirterek, "Niye daha fazla rey almış olanları seçmedin de bu ikinciyi niye seçtin? Cumhurbaşkanı bunu bize izah etmek mecburiyetindedir. Bu hesabı Anayasa'ya göre soramazsınız ama, vicdani olarak sorarsınız. Siz hangi kıstasla bu en iyi reyi değil de hiç oy almamış birisini seçiyorsunuz. Burada sizi götüren nedir? Siz siyasi bir insan mısınız, yoksa tarafsız bir Cumhurbaşkanı mısınız? Eğer tarafsız cumhurbaşkanıysanız hepsinde yaptığınız gibi tekrar ettirmeniz lazım diye vatandaşın bir suali var. Bunlar zaman içerisinde halledilecek. Böyle Türkiye'nin gitmesi mümkün değildir. Cumhurbaşkanlığı kurumu, bugün seçilmiş iktidarından daha güçlü bir iktidar olmuştur. Seçilmişlerin iktidarından daha güçlü atanmış iktidarı vardır orada. Orada profesörlerin, bilim adamlarının verdiği rey hiçe sayılıyor" şeklinde konuştu.
iha-malatya
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2004 Cuma 11:19:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?