3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

SGK'dan Kızılay'a kan bağışı

SGK PERSONELİNDEN KIZILAY'A KAN BAĞIŞI

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü personeli, Kızılay Kan Merkezi'ne gönüllü olarak kan bağışında bulundu.

Kızılay ile SGK arasında imzalanan "SGK çalışanları kan veriyor, hayat veriyor" adlı kampanya nedeniyle SGK İl Müdürlüğü'nde kan toplandı.

SGK İl Müdürü Metin Sümer, kan bağışı öncesinde yaptığı konuşmasında, "Ülkemizde kan bağışı alışkanlığı bütün çalışmalara rağmen maalesef istenilen düzeye gelememiştir. kan, hayati önemi bulunması yanında yapılamayan tek tedavi aracıdır. Ülkemizde kan verme alışkanlığının olmaması, kontrolsüz kan kullanımı riskini de beraberinde getirmektedir. Bu nedenle insan hayatı ve sağlığı için bu kadar öneme sahip kan ve kan ürünlerindeki açığın giderilmesi ve kontrollü kan kullanımının sağlanması amacıyla zaman

zaman bağış kampanyaları düzenlenmektedir. Gelişmiş ülkelerde yüzde 5'lere varan kan verme alışkanlığı ne yazık ki, ülkemizde yüzde 1'ler civarındadır" dedi.

Kızılay Malatya Kan Merkezi Müdürü Dr. Osman Özgül ise, kış ayı ve domuz gribi salgını nedeniyle kan verme oranını iyice düştüğü şu günlerde bu gibi kampanyaların çok önemli olduğunu ifade etti.

Dr. Özgül, katkılarından dolayı SGK İl Müdürü Metin Sümer'e bir teşekkür plaketi verdi.

Kampanyada ilk kanı SGK İl Müdürü Metin Sümer verdi.

SGK personelinin yoğun ilgi gösterdiği kan bağışı kampanyasına Çalışma Bölge Müdürü Hayrettin Yerli, İŞKUR İl Müdürü Yaşar Karataş, Özel Gözde Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kenan Kalı, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Duran Şahin'de katıldı.

SGK PERSONELİNDEN KIZILAY'A KAN BAĞIŞI
SGK PERSONELİNDEN KIZILAY'A KAN BAĞIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 10:39:02
Güncelleme :10 Aralık 2009 Perşembe 11:21:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?