3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Sigarayı bırakma önerileri

Sigarayı bırakmak isteyenlere Ramazan ayının bir fırsat olduğu belirtildi.


Malatya Devlet Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniği Şefi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Talat Kılıç, Ramazan ayının sigarayı bırakmak isteyenlere bir fırsat olduğuna dikkat çekti. Kılıç, "Sigara tiryakisi birkaç gün içmezse yoğun bir stres yaşıyor. Çarpıntı, huzursuzluk ve unutkanlık gibi konular ortaya çıkıyor. 'Sigara içerken şikayetim yokken, bırakınca sıkıntılarım başladı' gibi endişelenenler oluyor. En yoğun yaşayacakları şikayet 3 gündür. 3 günden sonra şikayetleri azalıp bitecektir. Yani sigarayı bıraktıktan sonra 3 gün sabreden muradına ermiş olacaktır" dedi.
"Devlet Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniği'nde tedaviye başlamadan önce vatandaşı bilgilendiriyoruz" diyen Doktor Kılıç, "Broşürler veriyoruz. Daha sonra kullanım derecesine göre gerekirse ilaç tedavisine başlıyoruz" ifadelerini kullandı.
Sigara kanunu çıkıp, bazı mekanlarda yasak getirilmesinin, sigarayı bırakmada etkili olduğuna parmak basan Kılıç, "Sigarayı bırakmada başarı ortalamamız, dünya ve Türkiye ortalamasına yakındır. Bize başvuranların yüzde 25-30 civarında sigarayı bıraktırıyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 17:29:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?