4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

'Şiirlerle Ramazan'

Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu tarafından "Şiirlerle Ramazan" konulu bir program düzenlendi. 

İftar Çadırında düzenlenen programa Malatyalı şairler, Bahri Çavuşoğlu, Turhan Toy, Osman Kaya, Mustafa Erkenekli, İsmail Cindoruk, Yakup Fırat katılırken Mehmet Batar, Berkant Berktaş, konuk şair olarak eserlerini seslendirdiler. 

Programın açılış konuşmasını yapan Yerel Gündem 21 Tarih Kültür ve Sanat Çalışma Grubu Temsilci Yardımcısı Bahri Çavuşoğlu, 11 ayın sultanı Ramazan ayını birlikte geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, programı düzenleyen Malatya Belediyesi ve Fuarcılık AŞ'ye teşekkürlerini iletti.
 
Şiirlerinde genelde vatan ve millet temalarını ele alan Bahri Çavuşoğlu, Cennet vatanımızın hiçbir zaman bölünüp parçalanmasına izin vermeyeceklerini belirterek, buna yönelik yazmış olduğu "Şehitlik Tepesi" şiirini okudu. Yoğun ilgi gösterilen programa Malatyalı şairler okudukları şiirler ile iftar çadırındaki hemşehrileri kimi zaman coşturdular kimi zaman da hüzünlendirdiler. 

Program içerisinde Yakup Fırat ise, yerel şairlerin yazdığı şiirleri besteleyerek iftar çadırına katılanlar ile paylaştı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 17:14:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?