4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

SMMMO'dan yasa tepkisi

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Malatya Şube Başkanı Bahadır Altaş, "Meslek yasamızın seçimlere ilişkin maddelerin yeniden düzenlenmesini sivil toplum örgütlerinin özerk yapısına yapılmış bir müdahale olarak değerlendirmekteyiz" dedi.

SMMMO Malatya Şube Başkanı Altaş yaptığı açıklamada, meslek camiası olarak istemedikleri değişikliğe tepki gösterdiklerini bildirdi. Altaş, "Üzülerek şunu belirtmek isterim ki, 3568 sayılı yasa ile ilgili değişiklikler çok acele ile gündeme getirilmiş ve çok acele bir şekilde yasalaştırmak istenmektedir. Özellikle Plan Bütçe Komisyonu'nda mutabakata varılan maddelerin genel kurulda AK Parti milletvekilleri tarafından verilen önergeler ile değiştirilmesini hiçte ahlaki bulmadık" şeklinde belirtti.

"Altı yıllık AK Parti iktidarı döneminde TÜRMOB ve ona bağlı odalar olarak devlet gelirlerinin kaynağı olan verginin toplanmasında çok büyük özveride bulanan biz meslek mensuplarının bu dönemde hiçbir dönemde olmadığı kadar iş yükü artmıştır. Yıllardır süre gelen Mesleki sorunlarımızın çözümlenmesini beklerken sadece ve sadece meslek yasamızın seçimlere ilişkin maddelerin yeniden düzenlenmesinin sivil toplum örgütlerinin özerk yapısına yapılmış bir müdahale olarak değerlendirmekteyiz" diyen Altaş, açıklamasını şöyle tamamladı:

"3568 sayılı meslek yasamızla ilgili yapılması düşünülen değişiklikte başta bizler olmak üzere TÜRMOB camiasının ortak arzusu yönünde değerlendirme yaparak meslek camiamızın istemediği bu değişikliğe dur denilmelidir."

.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 12:35:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?