4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Sokak çocukları için umut oldular

''Sokakta Çocuk Kalmasın'', ''Sokaktan Sanata'' ve ''Sokaktan Eve'' projelerini hayata geçirerek sokakta çalışan ve yaşayan çocukların kurtarılması için yoğun çaba sarf eden Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne İstanbul'daki sokak çocuklarından yardım taleplerini içeren mektuplar geliyor.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Aydın Gönen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sokakta çalışan ve yaşayan çocuklar için yaptıkları çalışmalarda büyük ölçüde başarılı olduklarını belirtti. Gönen, şu bilgiyi verdi:

''Emniyet Müdürümüz Ali Osman Kahya'nın öncülüğünde 2006 yılından itibaren hayata geçirdiğimiz projeler büyük ölçüde başarılı oldu. Malatya'da çocuklara yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında sokaktaki çocuğun tehlikede olduğunu önce çocuklara, sonra ailelerine anlattık. Sokaktan aldığımız her çocuğun ailesiyle bağlantı kurarak, sorunlarını dinledik. Malatya'da emniyet personeli artık ailelere çok yakın. Aileler polisleri ailelerinden biri olarak görüyor. Çalışmalarımız zamanla bize geri dönmeye başladı.''


-70 ÇOCUK EĞİTİME KAZANDIRILDI-


2006 yılında başlatılan ''Sokakta Çocuk Kalmasın'' projesiyle sokakta çalışan 70 çocuğun eczane ve diş hekimlerinin yanına yerleştirilerek hem çalışıp hem okullarına devam etmelerinin sağlandığını ifade eden Gönen, şunları kaydetti:

''(Sokaktan Sanata) projesi ile sokakta çalışan 45 çocuğu bir araya getirerek 'Umut Çocukları Tiyatro Ekibi'ni kurmalarını sağladık. İnönü Üniversitesi'nden bir grup öğrencinin desteğiyle sanatsal etkinliler düzenleniyor. Tiyatro ekibi, biri Nemrut Dağı'nın zirvesinde, biri de Kayseri Kapalı Ceza evinde olmak üzere çok sayıda oyun sahneledi. Fırat Üniversitesi'nde öğrencilere ders konusu olarak verilen tiyatro ekibi, çalışmalarını sürdürüyor.''


-''UZUN VADELİ ÇALIŞMALARIN MEYVESİNİ TOPLUYORUZ''-


Projelerin karşılığını uzun vadede alacaklarına inandığını belirten Gönen, başarının çok daha erken geldiğini gördüklerini ifade etti.

İstanbul'da sokakta yaşayan çocukların bir araya gelerek çıkardığı ''Sokak Kedisi'' dergisi çalışanlarının sokak çocuklarına yönelik düzenlenen 'Gençlik Koşusu'na katılan çocuklar için Malatya Emniyet Müdürlüğü'nden süt ve kuru üzüm talebinde bulunduğunu ifade eden Gönen, şöyle devam etti:

''Bu talep değerlendirildi ve çocuklara 420 litre süt ile kuru üzüm gönderildi. Malatya Emniyet Müdürlüğü'nü kendilerine yakın hisseden bu çocuklar, yazdıkları mektuplarda bizleri kardeş olarak gördüklerini, kafalarındaki polis tanımının tamamen yıkıldığını anlatıyorlar. Son bir hafta içinde İstanbul'da sokakta yaşayan çocuklardan 50'nin üzerinde mektup aldık. Kimi yardım istiyor, kimi özlemini çektiği aile sıcaklığını bizde aradığı için şiir yazıyor. Elimize ulaşan ucu yakılmış mektupları çoğu zaman gözlerimiz dolarak okuyoruz. Çocuklarla gönül köprüsü kurunca onlar için umut olduk. Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün sorumluluğu 10 kat daha artmıştır. Çünkü artık sadece Malatya'daki değil, Türkiye'nin birçok yerindeki çocuklar bizden bir şeyler yapmamızı bekliyor.''

A.A.
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 11:04:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?