6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Sokakta çalışan çocuklara polis şefkati

Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün projesi kapsamında sokakta çalışan çocuklar önce çarpışan arabaya, ardından da ilk kez uçağa bindirildi.


Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'nin organize ettiği "Sokakta Çalışan Çocuk Kalmasın Projesi" kapsamında 170 çocuk, önce Kernek Aile Göl Gazinosu'nda kahvaltı yaptı. Burada çarpışan arabalara da binen çocuklar, doyasıya eğlendi.


Çocuklar daha sonra Emniyet Müdürlüğü'nün sağladığı otobüslerle Malatya Erhaç Havaalanı'na götürüldü. Burada ilk kez uçağı görmüş olmanın verdiği sevinci yaşayan çocuklar, uçağın meydana gelişini alkışlarla ve ıslık çalarak karşıladı. Giden yolcu bölümünden meydana alınan çocuklar, koşarak uçağa gitmek istedi. Uçağa sevinçle giren çocuklar, koltuklara oturarak ilk kez uçağa binmenin keyfini yaşadı. Uçak pilotu çocuklara verdiği mesajda, kendilerinin de ileride okuyup pilot olabileceklerini söyledi.


Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ise, "Sokakta Çalışan Çocuk Kalmasın Projesi" ile çocukları sokaktan almak istediklerini belirterek onların sosyalleşmesini sağlamaya çalıştıklarını belirtti. Çocuklara yönelik yaptıkları gezilerde onlara hedef gösterdiklerini söyleyen Kahya, uçağa il kez bindirmekteki amaçlarının da onların ileride pilot olmasını sağlamak olduğunu kaydetti. Kahya, sokakta çalışan çocuklara yönelik olarak karada, havada ve denizdeki araçlarla gezi organize edeceklerini, bu kapsamda yakında tren gezisi düzenleyeceklerini söyledi. Kahya, yine sokakta çalışan çocuklara yönelik olarak düzenledikleri Anıtkabir gezisinin 14 Ağustos 2007 günü gerçekleştirileceğini belirtti.


İlk kez uçağa bindiklerini söyleyen çocuklar ise çok mutlu olduklarını belirterek, "Uçmanın nasıl bir duygu olduğunu merak ediyoruz, umarız bir gün o da olur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2007 Salı 18:37:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?