4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Soylu'dan yerel basına destek

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, zor şartlarda çalışan yerel basının desteklenmesi gerektiğini belirtti. 

DP İl Kongresi'ne katılmak üzere Malatya'ya gelen DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Anadolu Basın Birliği Derneği Malatya Şubesi'ni ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada, özellikle yerel basının zor şartlarda görev yaptığını söyleyen Soylu, "Yerel basının zor şartlarda çalıştığını biliyoruz. Yerel basının ayakta durması için mevcut hükümet tarafından desteklenmesi gerek. Yani her iktidar basına destek çıkmalı. Basın halkın gözü kulağı. Halkla aramızda köprü vazifesi görüyor" diye konuştu. 

"Kaysının başkenti olan Malatya, kaysısını pazarlayamıyor ise hükümet buna yardımcı olmalıdır" diyen Soylu, "Mazot, zirai ilaç ve gübreye gelince, gerçekten bu ürünlerin fiyatlarının yüksek olduğunu biliyor ve söylüyoruz. Çiftimizin zor durumda olduğunu biliyorum" ifadelerini kullandı. 

Anadolu Basın Birliği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ ise, yerel basının zor şartlarda görev yaptığını söyledi. Dağ, şöyle devam etti:
"Yerel basınımızın zor şartlarda görev yaptığını bizler ve başkaları anladı da sanırım bazılar bizleri hala anlamadılar. Mevcut hükümetin Anadolu ve yerel basına sahip çıkmasını bekliyoruz. Eğer destek verilirse yerel basın, daha etkin ve güçlü olarak, çalışanlarının karnını doyurarak çalışmalarına devam edeceğini umuyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 12:09:14
Güncelleme :21 Eylül 2008 Pazar 12:11:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?