3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

SP'den kadınlara konferans

Saadet Partisi (SP) Malatya Kadın Kolları teşkilatı tarafından "Günümüzde Kadın Olmak ve Kadınların Sorunları" konulu konferans düzenlendi.

Saadet Partisi Malatya İl Teşkilatı'nda düzenlenen konferansa Saadet Partisi Belediye Meclis Üyesi Adayları Avukat Betül Aksoğan, Dr. Übeyt Akçin ve Berrin Derindağ konuşmacı olarak katıldı.

Konferans'ta konuşan Avukat Betül Aksoğan, kadının tarihte önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Aksoğan, Atatürk'ün Türk kadınına verdiği değerin evrensel boyutlara ulaştığının altını çizerek, "İnsan hakları, insanın insan olmaktan kaynaklanan tüm hakları anlaşılmalıdır. İnsan hakları evrensel beyannamesinde bu çerçevede cins, din, dil, siyasi, milli veya sosyal fark gözetmeksizin, insanın insan olması nedeniyle her insan tarafından yararlanılabilinen haklara, insan hakları denilmektedir. Hukuk tarafından korunmaya değer menfaat olarak hak, doğrudan Hukuk'un konusunu oluşturmaktadır. Hak kavramı insanın salt insan olma sıfatıyla sahip olduğu özgürlükleri ve olanakları, insanın değerini ya da onurunu meydana getirmektedir. Tarihsel köken olarak, her toplumda olduğu gibi kadının Türk toplumunda da önemli bir yeri vardır. Kadın, anne olarak aile ve toplum arasında bir köprü görevi görür. Tarihsel gelişim içinde Türk kadını toplumdaki yerine bakıldığında bazı toplumlarda kadının önemli bir yere
sahip olduğunu görebiliriz. Atatürk, Türk toplumunun temeli olarak kabul ettiği aile ve ailenin temeli olarak gördüğü kadına çok büyük bir önem vermiştir. Özellikle Atatürk'ün kadının statüsü konusundaki yaklaşımları evrensel niteliktedir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 15:28:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?