4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Spor merkezlerine ilgi arttı

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan İl Spor Merkezleri 2008 yılında büyük ilgi gördü.


Malatya Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ömer Dağdelen, 2008 yılı içerisinde il spor merkezlerine gelen sporcu sayısının diğer yıllara oranla büyük artış gösterdiğini söyledi.

Dağdelen, 2008 yılında gençleri spora yönlendirmek için çalışmalarda bulunduklarını belirterek, "Gençleri spora yönlendirmek için verdiğimiz çalışmalarımızın semeresini aldık. Başta yüzme sporu olmak üzere bütün branşlarımızda yüzde 50 gibi bir doluluk oranı oldu. 2007 yılında yüzme sporunda 700'e yakın sporcu varken bu sayı kış ayı ile birlikte bin 360'lara ulaştı. Yüzme ve jimnastikte kış dönemi kayıtlarımızı aldık. Bu sporlarımızda kurslarımız devam ediyor. İl spor merkezlerini yaz dönemi dolayısıyla açmadık, kış ayında da kurslarımız devam ediyor" dedi.


Velilerin spor merkezlerine yoğun talebinin olduğunu ifade eden Dağdelen, "Velilerimiz öğrencilerini bizlere gönderiyor. Bizlerde hocalarımız ile birlikte elimizden gelenin en iyisini çocuklarımıza vermek için çalışıyoruz. Biz bu planlamayı kış döneminde de devam ettiriyoruz. Kış ayında 210 sporcumuz, jimnastikte de 48 öğrencimiz eğitimlere devam ediyor. 2009 yılında da hedefimiz, 2008'in gerisinde kalmamak ve bu sayıyı daha da artırmak. Malatya'da büyük bir potansiyel var. Biz de bu potansiyeli değerlendirerek, çocuklarımızı spora yönlendirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.


İl Spor Merkezleri içerisinde en büyük artış her yıl olduğu gibi yüzmede yaşanırken, diğer spor branşları da bu artıştan nasibini aldı.

İha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 14:43:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?