30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Sporculardan madalya yağmuru

MALATYALI SPORCULAR ADIYAMAN'DAN 26 MADALYA İLE DÖNDÜ

Malatyalı sporcular Adıyaman'da gerçekleştirilen 5. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunlarından 26 madalya ile döndü. Vali Saran, sporculara başarılarından dolayı yemek verdi.

Adıyaman'da 28-Haziran 3 Temmuz tarihleri arasında yapılan 5. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunlarında Malatyalı sporcular, Atletiz, Basketbol, Güreş, Judo, Masa Tenisi, Yüzme, Taekwondo dallarında 8 altın, 10 gümüş ve 7 bronz madalya olmak üzere toplam 25 madalya ile dündüler. Altın madalya sıralamasında 1 madalya ile birinciliği elde kaçıran Malatya ekibi toplam madalya sayısında birinci oldular.

5. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunlarına katılan sporculara Vali Ulvi Saran Öğretmenevi'nde bir yemek vererek, başarılarını kutladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, "Yarışmalara Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde 23 il katıldı. Geçen yıl bütün branşlarda birinci olmuştuk. Bu yıl altın değerlendirmesine göre ikinci olduk. Olimpik değerlendirmeye göre, Malatya toplam 26 madalya ile birinci oluştur" dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, kendilerine her türlü desteği veren Vali Saran'a teşekkür etti.

Vali Saran, Malatya'daki 8 olan eğitici sayısını 15'e çıkarıldığını söyleyerek, "Son derece gıpta edilecek bir başarı ile karşı karşıyayız. Malatya gerçekten her alanda olduğu gibi sporda da ilkleri başaran, öncü olma rolünü ortaya koyan bir ildir. Tesis sayısındaki birçok eksikliğimize rağmen bu başarı elde edilmiştir" dedi.

Saran, başarı düzeyenin gerekli tesis ve alt yapı desteğini takviye edilmesi ile daha da arttırılacağına inandığını ifade etti.

MALATYALI SPORCULAR ADIYAMAN'DAN 26 MADALYA İLE DÖNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 11:30:00
Güncelleme :6 Temmuz 2010 Salı 19:22:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?