30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Stajyer öğrencilerin önlük heyecanı

MALATYA İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ'NDE STAJYER ECZACI ÖĞDENCİLER İÇİN ÖNLÜK GİYDİRME TÖRENİ DÜZENLENDİ

Malatya İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde eğitim gören son sınıf öğrencilerine, stajyer öğrenci önlük giydirme töreni düzenlendi.

Üniversite Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki küçük salonda gerçekleştirilen stajyer öğrenci önlük giydirme töreninde konuşan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göknur Aktay, eczacılık mesleğinin tarihsel gelişiminden söz ettikten sonra eczacılık mesleğinin önemini anlattı.

Öğrencilere hitaben de, "Sizler aslında bu yıla kadar yaz stajlarınızda belli bir sürenizi eczane, hastane ve endüstride staj yaparak geçirdiniz. Sizlere en iyi eğitimi vermeye çalıştık. Mesleki bilgi ve donanımınızı en verimli şekilde kullanmayı öneriyorum" diyen Dekan Aktay, mesleğin 7 yıldızlı kavramını şöyle sıraladı:

"Sağlık bakımı sunan, doğru karar veren, etkin iletişim kuran, lider niteliği taşıyan, yöneticilik vasıfları olan, yaşam boyu öğrenmeyi bilen ve bunu görev edinen, öğretmen niteliği olan 7 üstün nitelikle mesleğinizi yapmaya hazır olacaksınız."

Malatya Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse de konuşmasında, 17 eczacılık fakültesinden her yıl bin 750 mezun verildiğini hatırlatarak, 6197 sayılı yasa tasarısının güncellenmesini beklediklerini bildirdi. Eczanelerin bürokrasi kıskacı içerisinde olduğunu dile getiren Bülent Köse, "Böyle sıkıntılar sürerse, 24 bin eczacıdan birçoğu işyerini kapatmak zorunda kalacak. Yeni mezun olan eczacı kardeşlerimiz de, işsizler ordusuna katılacağından eczacıya düşman işsiz eczacı olacaklar" ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan İçen, Prof. Dr. İsmail Özdemir ve Prof. Dr. Süheyla Ünal ile eczacılar, 25 öğrenciye stajyer önlüklerini törenle giydirdi.

Bu arada, Şireli Eczanesi sahibi Eczacı Ümit Bekişoğlu, kendi önlüğünü çıkarıp, stajyer öğrenciye önlüğünü giydirmesi ve eskiden ilaç yapımında kullanılan havan hediye etmesi ise dikkat çekti.

Programda, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göknur Aktay'a, Malatya Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse çiçek verdi.

MALATYA İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ'NDE STAJYER ECZACI ÖĞDENCİLER İÇİN ÖNLÜK GİYDİRME TÖRENİ DÜZENLENDİ
MALATYA İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ'NDE STAJYER ECZACI ÖĞDENCİLER İÇİN ÖNLÜK GİYDİRME TÖRENİ DÜZENLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 17:13:01
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 17:20:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?