4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

'STK'lar bilinçlendirmiyor'

Tüketici Eğitimi ve Koruma Derneği (TEKODER) Başkanı Ali Düzova, Malatya'da bir çok sivil toplum örgütünün bulunmasına karşın, vatandaşların iyi bilgilendirilmediğini ileri sürdü.

Dernek binasında bir basın açıklaması yapan Düzova, "Malatya'da birçok sivil toplum örgütü bulunuyor. Ancak, sivil toplum örgütleri vatandaşların bilinçlenmesinde önemli bir rol üstlenmesi gerekirken, bunu yapmıyorlar" görüşünü ileri sürdü.

Ali Düzova, kamu yararına hizmet vermekte birlik olarak hareket edemediklerini kaydederek, "Gönüllülük ve sivil toplum bilinci Malatya'da toplumun her kesiminde çok az görülmektedir. Bir araya gelerek, toplumun ve kamunun yararına hizmet etmeyi bir türlü beceremiyoruz. Kent, kentlilik, birlikte yaşamak ve sivil toplum bilinci nedir? Bilmiyoruz. Bu konularda çalışmalar yapılamıyor. Çok sayıda sivil toplum kuruluşlarımız var. Fakat bu bilinci veremiyoruz. Çok zayıfız. Örneğin; çok sayıda emekli insanımız var. Onlardan faydalanamıyoruz. Çok sayıda gencimiz var. Onlardan faydalanamıyoruz. Onları sivil toplum bilincinin yayılmasında teşvik edemiyoruz" şeklinde konuştu.

Sivil toplum kuruluşlarında birçok sıkıntıların olduğunu ileri süren Düzova, "Yeterince başarılı olamıyoruz. Nedenlerini sık sık tartışmamız gerekiyor. Malatya'da sivil toplum bilincini yaymak ve yerleştirmek için gönüllü olarak bir araya gelmemiz gerekiyor. Tek bir dernek veya tek bir insan başarılı olamıyor, olamazda. Bu konuda resmi kuruluşlarda hiçbir çaba göstermiyorlar. 700'e yakın dernek ve diğer sivil toplum kuruluşu olacak. O ilde sivil toplum bilinci zayıf olacak. Burada önemli sıkıntılar var. Bunu çözmemiz gerekiyor. Toplumda ne alabilirim değil, topluma ne verebilirim diye derneklerin kurulması lazım. Yerel yöneticileri ve politikacıları kızdırmayalım diye düşünen bir çok dernek var" iddiasında bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 17:11:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?