4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Su kesintisi tarihi

Malatya'da daha önce iki kez ertelenen içme suyu kesintisinin 24 Ocak'ta yapılacağı bildirildi.


Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre, Kuyuönü'nde bulunan ve bütün Malatya'yı besleyen 1bin 400'lük ana isale hattındaki vananın arızalı olmasına bağlı olarak bazı bölgelerde zaman zaman su kesintilerinin yaşandığı ve bu sorunun giderilmesi amacıyla da arızalı vananın değiştirileceği belirtildi.


Açıklamada, su kesintisi süresince MASKİ Müdürlüğü tarafından su depoları ile hatlarda da bakım ve onarımların yapılacağı belirtilerek ana şebeke borusundaki vana değişikliği için 19 Ocak Cumartesi gününün belirlendiği ancak hava şartları elvermediği için çalışmanın ertelendiği bildirildi.


Vananın değiştirilmesi için su kesintinin 24 Ocak Perşembe günü sabah saat 05.00'den gece 24.00'e kadar tüm Malatya genelinde yapılacağı kaydedilen açıklamada, vatandaşların mağdur olmamaları için tedbirli olmaları istendi.
Açıklamada ayrıca, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre su kesintisinin planlandığı 24 Ocak Perşembe günü havanın çalışma için müsait olduğu ancak günlük tahminler doğrultusunda hava koşullarının riskli olması halinde söz konusu çalışmaların tekrar ertelenebileceği de ifade edildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 16:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?