3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Süper 44 Radyo ortak yayına bağlandı

TRT Radyolarının 85. kuruluş yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen ortak yayına Malatya Süper 44 Radyo da bağlandı.


Malatya'nın ilk özel radyo sahibi ve 45 yıllık radyocu olan ve aynı zamanda Malatya Gazeteciler Derneği Başkanlığını yürüten Orhan Çekin ile Radyo ve TV spikeri Hülya Kaya'nın gerçekleştirdiği programda Malatya'da radyoculuğun geçmişi ve geleceği konuşuldu.


Malatya'nın ilk özel radyo sahibi Orhan Çekin, radyoların can simidi olduğunu söyledi. Çekin, 45 yıllık radyoculuk serüvenin de birbirinden ilginç durumlara tanık olduğunu ifade ederek, "Eskiden radyoculuk ciddi bir güç idi. Radyoların biraz daha sektörel bazda yayın yapması gerekiyor diye düşünüyorum. Spor, eğitim ve eğlence radyoları kurulabilir. Yoksa 3 yüz radyonun hepsi de aynı şarkıyı çalarsa bunun radyonun geleceği açısından iyi olmayacağını düşünüyorum" dedi.


Genç radyocuların kendilerini geliştirmelerini de isteyen Çekin, "Gençlerin ilk önce kendilerini geliştirip, dil bilmeleri lazım. Çok güzel Türkçe konuşsunlar. Çünkü Türkçemiz çok katlıyor. Bazı harfler telaffuz edilmez oldu. Msn dili bunda etken oldu. Bu dili radyoya taşımasınlar. Birçok kuruluşlar güzel Türkçemize gerçekten yazık ediyor. Radyo eğitimi mikrofon başında oluyor. Çok okuyup, olayları çok iyi takip etsinler" diye konuştu.


Çekin, radyonun önemine değinerek, "Bir deprem anında tek iletişim aracı radyolardır. Kötü günde tek iletişim aracı radyodur. Radyolar bizim can simidimizdir" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 13:59:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?