3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Surların yapım ihalesi

Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayının restorasyon çalışması sürüyor.


Vakıflar Bölge Müdürü Ali Seydi Akduman, beraberinde Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ve gazetecilerle birlikte onarım restorasyonu devam eden tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler verdi.


Gezi esnasında konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, göreve geldiklerinde Kervansarayın vatandaşlarca bilinmesini ve tanınması çalışması içinde olduklarını vurgulayarak, son 5 yıl içinde ilçedeki 33 tane tescilli esere el atıldığını kaydetti.


Vakıflar Bölge Müdürü Ali Seydi Akduman ise, silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı ile ilgili olarak ödenek sıkıntısı olmadığını belirterek, "Ödenek sıkıntısı yoktur. Çalışmalar normal olarak devam ediyor. Restorasyon çalışması 2009 yılı sonunda bitmez ise 2010 yılı ortasında biter. Büyük bir eser. Çalışmalar ödenekten dolayı aksamadı. çevredeki kamulaştırmadan dolayı sıkıntılar yaşandı" dedi.


Son 5 yılda Malatya'daki vakıf eserlerine büyük yatırımlar yapıldığını ve bu yatırımların ise Cumhuriyet döneminde ilk kez gerçekleştiğini belirten Akduman şunları söyledi:


"Malatya'da hatırı sayılır vakıf eserleri ya yapılmış yada projesi tamamlanmıştır. Battalgazi ilçesindeki 2 medrese, Battalgazi evi ve bazı kümbetlerle ilgili eserler dışında önemli bir eser kalmadı. Cumhuriyet döneminden bugüne kadar son 5 yıla kadar Malatya'da hiç bir esere el atılmamıştı. Malatya'da son 5 yılda 62 eser ya onarıldı yada projelendirildi."


BATTALGAZİ SURLARI YAPILACAK
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi ilçesindeki surların restorasyonu içinde çalışmaların sürdüğünü ve Vali Halil İbrahim Daşöz'ün girişimleri ile projeye 150 bin TL para aktarıldığını kaydetti. Surların projesinin tamamlandığını ve ihale en öncesinde ki tüm aşamaların bittiğini kaydetti. Gürkan, yine proje bedeli olan 180 bin TL paranın da Vali Daşöz'ün desteği ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nce karşılandığını ve ihale bedeli olan 3 milyon 50 bin TL paranın da ihaleyi düzenleyecek olan Kültür ve Turizm Bakanlığınca karşılanacağını kaydetti.
 

İha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 16:48:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?