4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Sürücülere 'lastik' uyarısı!

Kış mevsiminin etkisini hissettirdiği şu günlerde sürücüler, araçlarına kış lastiği taktırmaları konusunda uyarıldı.

Malatya'da otomobil lastik satış müdürü Mahmut Özdoğan, özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde otomobil kullananların kış mevsiminde daha titiz ve dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, "Kasım ayında kış lastiği taktırılıp, Nisan ayında çıkarılmalıdır. Böylece, kışın kaymalardan dolayı meydana gelebilecek kazalar önlenmiş olur" dedi.

Özdoğan, kış lastiği konusunda şu önerilerde bulundu:
"Çapı aynı ancak genişliği daha az olan kış lastiği tercih edilmeli. Yük sınıfı aynı olmalıdır. Üzerinde kış lastiği işaretinin olması, üretim yılı ve ayının kontrol edilmesi, garanti şartlarının öğrenilmesi, aracın tüm tekerleklerine takılması gerekir. (4 x 4 x 4 kuralı) kuru yolda fren, ıslak yolda fren, karda fren, karda çekiş. Kış lastikleri kışın, kardan çok kuru ve ıslak zeminlerde kullanılmaktadır. Sadece kar üzerinde iyi sonuç veren, kuru yolda kötü sonuçlar veren kar lastiği iyi bir kış lastiği
olamaz."

Mahmut Özdoğan, önden çekişli otomobillerde en az 2 ön lastiğin kış lastiği olarak değiştirilmesini önerdi. Bu arada, aracına kış lastiği taktıran bir sürücü ise "Zincir takıp çıkarma sorun olduğu gibi, zinciri her yol şartlarında kullanamıyorsunuz. Kış lastiği taktırıp avantajlarından yararlanıyorum. Daha güvenli bir sürüş oluyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 14:27:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?