4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Susuzluk yüzünden valiliğe gittiler

Malatya merkez Tecde Mahallesi'nde bir grup vatandaş, valiliğe gidip susuzluktan ağaçlarının kurumaya başladığını belirtti.


Tecde Mahallesi Muhtarı Abuzer Akkuş ve 50 civarındaki Tecde halkı Malatya Valiliği'ne giderek Vali Halil İbrahim Daşöz ile görüştü. Muhtar Abuzer Akkuş, Vali Daşöz'e, sulama suyunda haksızlık yapldığını belirttiklerini ifade ederek, "Yaklaşık 2 aydır suylanmayan bahçelerimiz var. Ağaçlar kurumaya başladı. Bu nedenle mahalle halkı olarak Vali Bey ile görüştük" dedi.


Tecde'de sondaj vurulmasını istediklerini söyleyen Muhtar Akkuş, "Tecde'nin alt kısımlarında yeraltında yeterince su olduğunu ümit ediyoruz. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Battalgazi ilçesine sulamasuyu için sondajlar vurdu, Tecde Mahallesi'ne de vurulmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.


Derme Kanalı'ndan sulama suyunu aldıklarını, sözü edilen kanalın mahalleden geçmesine rağmen sudan yararlanamadıklarını, 10 kilometre ilerideki yerlerin Derme kanalınndaki sudan yararlandığını dile getiren Akkuş, "Derme Sulama Birliği'ne birçok yerden daha fazla sulama ücreti ödediğimiz halde, sudan yeterli yararlanamadık" ifadelerini kullandı.


Vatandaşların valiliğe girişi sırasında polis geniş güvenlik önlemi aldı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 19:05:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?