4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Tabip Odası: Doktorlar tedirgin

Malatya Tabip Odası, doktorların Şırınga operasyonu nedeniyle tedirgin olduğunu belirterek yasal sürecin hızlandırılmasını istedi.

Malatya Tabip Odası tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bilindiği üzere 24.03.2008 tarihinde 12'si uzman hekim, 8'i yardımcı sağlık ve idari personel olmak üzere 20 sağlık çalışanı çeşitli suçlamalara istinaden Emniyet Müdürlüğümüzce gözaltına alınmıştır.

Sağlık camiasında bu tür olayların yaşanması odamızca üzüntüyle karşılanmıştır. Suçu mahkemelerce sabitleşmemiş kişiler masumdur. Tabip Odası olarak suçlunun yanında yer almamız söz konusu olamaz. Ancak bu gözaltılar nedeniyle tüm hekim ve sağlık çalışanlarının bazı kesimlerce suçlu veya şüpheli gibi gösterilmesi doğru değildir" denildi.

"Üç günden beri meslektaşlarımız büyük bir tedirginlik içerisinde görevlerini sürdürmeye çalışmaktadır. Ayrıca hastanelerimizde bazı bölümler kapanmış, bazı bölümler de kapanma noktasına gelmiş olup üç günden beri hizmet verilememektedir. Özellikle hekimlerin uzun süre gözaltında olmaları ilimizde verilmekte olan sağlık hizmetlerinde aksaklıklara sebep olmaktadır" denilen açıklamada, "İlimizde görev yapan tüm hekim camiası ve Tabip Odası yönetimi olarak yasal sürecin hızlandırılmasını ve olayın kısa sürede sonuçlandırılmasını yetkililerden talep ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 18:33:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?