7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

Tabutu iki kez x- ray'den geçirildi

MALATYA'da ‘Zirve Yayınevi'ndeki saldırıda öldürülen üç kişiden biri olan Necati Aydın'ın cenazesi, Protostan kiliselerinin yetkilileri tarafından Malatya Adli Tıp morgundan alınarak İzmir'e götürüldü. Cenazenin bulunduğu tabut, iki tarafındaki kollar nedeniyle Malatya Erhaç Havaalanı girişindeki iki X- ray cihazından geçirilemedi. Tabut, taşınmasına yarayan tahta kollar kesildikten sonra cihazdan geçirilebildi. Protestan kiliselerinden bir yetkili, tabutun cihazdan geçirilmesine tepki gösterirken, “Dirisinden korktukları gibi ölüsünden de korkuyorlar'' dedi. 

Malatya'daki saldırıda öldürülen 3 kişiden Necati Aydın'ın cenazesi eşi Şemse Aydın'ın isteği üzerine bu sabah erken saatler Protostan cemaatinden bir grup tarafından Malatya Adli Tıp Morgu'ndan alındı. Malatya Belediyesi'ne ait cenaze taşıma aracına alınan Necati Aydın'ın cenazesi buradan İzmir'e götürülmek üzere Malatya Erhaç Havaalanı'na getirildi. Güvenlik güçleri tabutun havaalanında bulunan iki ayrı X- ray cihazından geçmesini istedi. Cenazeyi getirenler buna karşı çıkarken güvenlik görevlileri ile aralarında tartışma çıktı. Bir polis yetkilisi, “Uçaktaki herkesin güvenliği için tabutu cihazdan geçirmek zorundayız'' diye konuşunca bir cemaat yetkilisi de, “Tabii her şey bizim için değil mi?'' dedi. 

Havaalanındaki görevliler tabutu, havaalanı girişinden x- ray cihazından geçirerek kontrol etmek istedi. Ancak tabut yandaki kollar nedeniyle cihazdan geçirilemedi. Bunun üzerine tabut yeniden cenaze aracına taşınırken, tabutu taşıyan tahta kollar testere ile kesildi. Kolların kesilmesinden sonra tabut cihazdan geçirilebildi. Güvenlik kontrolü ardından binaya getirilen tabut, son çıkış noktasında yeniden x- ray cihazından geçirildikten sonra uçağa yerleştirildi. 

Cenaze ile birlikte Necati Aydın’ın eşi Şemse Aydın da İstanbul aktarmalı THY uçağı ile İzmir'e hareket etti. Aydın'ın cenazesini İslami kurallara göre toprağa vermek için savcılığa almaya gelen ağabeyi Hatem Aydın'a birinci derecede yakını olmadığı için cenazeye vermeyeceklerini bildirilmişti. Bunun üzerine Aydın yakınları da Proteston kilisindeki törene katılmayacaklarını açıklamıştı.

Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2007 Cumartesi 13:10:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Emrah Aydoğmuş IP: 88.228.75.xxx Tarih : 23.04.2007 16:07:50
ben bu olaya çok üzüldüm çünkü bu insanların o insanlara ne zararı vardır bu insanlar kitap satıyorsa onlar ne