7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

Tapu dairesi elektronik ortama taşındı

Malatya'da tapu dairesine giden vatandaşlar, sıralarının gelip gelmeyeceğini ve işlemlerinin hangi personelin yapacağını bekleme salonunda ki elektronik sistemden takip ediyorlar. 

Bu sistemle hem torpilin önüne geçilmiş olunuyor ve hem de tüm işlemler anında bilgisayarda kayıt altına alınıyor. 

Malatya 2.Bölge Tapu Müdürü Ramazan Sağlam, ildeki 2 daireden oluşan tapu müdürlüklerini Türkiye'de bir ilk olan elektronik takip sistemi ile işlemleri yürüttüğünü söyledi. Sağlam, "Yeni sistemimizde, vatandaşın başvuru tarihi ve saati, taşınmaz bilgileri, işlemin türü, başlama tarihi ve hangi personele havale edildiği ve ayrıca öngörülen işlem süresi bilgisayarda kayıt ediliyor. Bu bilgiler bekleme odasında ekrana yansıtılıyor. Vatandaşlar burada ekranı takip ederek sıralarının gelip gelmediğini ve hangi personelin işlemini yapacağını görüyor. Bu sistem Türkiye'de ki ilkler arasında yer alıyor" dedi. 

Tapu hizmetlerinin Malatya'da modern bir binada yürütüldüğünü söyleyen Sağlam, "İşlemlerimizin hepsi elektronik ortamda ve genel müdürlüğümüzün kontrolünde gerçekleşiyor. Evrak havaleleri direk bilgisayar üzerinde yapılıyor. Vatandaşlar işlemlerini daha rahat takip edebiliyor" diye konuştu.
Sağlam, "Yeni sistem gerçekten çok rahat. Personelimizde yetişti. verdiğimiz hizmettin kalitesi vatandaşımızı memnun ediyor" dedi.
İha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2007 Pazar 12:14:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan özdem IP: 88.227.154.xxx Tarih : 25.03.2007 18:43:13
bu çağdaş uygulamadan dolayı ilgilileri tebrik eder internettende aynı uygulmamın olmasını dilerim.