30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Tarım İl Müdürü göreve başladı

TARIM İL MÜDÜRÜ BESTAMİ ZABUN GÖREVİNE BAŞLADI

Malatya Tarım İl Müdürü Bestami Zabun, görevine başlayarak, kamuoyuna verdiği ilk mesajında, "Sivil toplum kuruluşları ve çiftçilerle her zaman istişare içinde olacağım" dedi.

Hatay Tarım İl Müdürü Vekili iken Malatya İl Müdürü olarak atanan Bestami Zabun, düzenlediği basın toplantısında "Malatya'nın genel tarımı ve hayvancılığı konusunda neler yapılabileceği hususunda çalışmalar yapacağız. Daha çok sivil toplum kuruluşları, çiftçiler, çiftçilerin kurduğu birlik, kooperatif ve dernekleriyle istişare toplantıları yaparak ortak akılla kararlar alarak daha iyi hizmet vermeye çalışacağım" dedi.

Kayısını sorunlarının çözümü için her türlü çalışmanın yapılacağını belirten Zabun, Meyveciliği Geliştirme Projesi'nin de kesintiye uğramadan devam ettirileceğini ifade etti. Malatya'da 580 bin hektarlık mera alanı bulunduğunu aktaran Zabun, hayvancılığı geliştirme konusunda da çeşitli proje ve çalışmaların yapılacağını kaydetti.

"Et ve süt üretimini arttırmaya yönelik çalışmalara da ağırlık verilecek" diyen Zabun, Projelerimizi Sivil Toplum Kuruluşları, çiftçiler, çiftçilerin kurduğu birlik, kooperatif ve dernekleriyle istişare içinde olarak ortak akılla sürdüreceğiz. Malatya'nın tarımı ve hayvancılığının geleceği için bir stratejik plan hazırlanacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 17:04:00
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 22:15:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?