3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Tarımda bilgi alışverişi

Malatya Tarım İl Müdürlüğü tarafından Bilgi Alış Veriş Toplantısı düzenlenerek, bu yıl yapılacak çalışmalar ele alındı ve bir önceki toplantı değerlendirildi.

Tarım İl Müdürlüğü'nün Karakavak'taki Hizmet Binası Salonunda düzenlenen toplantıya İl Müdürü Ahmet Güldal, il müdür yardımcıları, şube müdürleri, ilçe müdürleri ve konu uzmanları katıldı. Bilgi Alış Veriş Toplantısı'nda, Malatya'da geçen ay uygulamaya konulan Alo 174 Gıda Hattı, Bitki Koruma İlaçlarının Reçeteli Satışı konularında gerekli yayım ve tanıtım çalışmaları için karar alındı. Toplantıda ayrıca, il genelinde başlatılan Şap aşılamasında yüksek başarı oranına ulaşılabilmesi için gerekli tedbirlerin alınması, Tarım Danışmanlarının iyi motive edilmesi ve yapacakları projelerin desteklenmesi, Kuraklık Eylem Planının il geneli için hazırlanması, İl genelinde yem bitkisi ekiliş alanlarının artırılması ve desteklenmesi, Kurak tarım alanlarında kayısı bahçesi tesisi desteklenmesi projesi üzerinde çalışmalar yapılması, bu konuda Meyvecilik Araştırma Enstitüsü ile ortak çalışma yapılması, Kırsal Kalkınma Projelerine devam edilmesi ve ağırlıklı olarak Sulama Sistemlerinin desteklenmesi, Tarımsal Kooperatiflerin desteklenmesi hususlarında görüş birliğine varıldı.

İl Müdürü Ahmet Güldal, "Bu toplantılarla il ve ilçeler için mevcut durum değerlendirmesi, yapılan çalışmaların değerlendirilmesi, proje uygulamalarındaki muhtemel aksaklıkların giderilmesi ve ileriye yönelik çalışmaların kararlaştırılması için bilgi alışverişi amaçlanmaktadır. Bu anlamda bugünkü toplantıda amaca ulaşılmış, il ve ilçe müdürlüklerimizin faaliyetlerde birlikte hareket etmeleri sağlanmıştır. Alınan kararların uygulanma durumları ile mevcut durum gözden geçirilerek, gelecek dönem için yapılacak çalışma programları belirlendi. Tespit edilen çalışma konuları daha sonraki toplantılarda aşama aşama takip edilecektir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 12:34:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?