4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Tarımsal çevre ve su kirliliği

Malatya Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, dünyayı etkisi altına alan küresel ısınmanın kuraklığa sebep olduğunu, bu nedenle ülkemizde bulunan suların en iyi şekilde kullanılması gerektiğini belirtti.

Malatya'da 2 gün süren Tarımsal Çevre ve Su Kirliliği hakkında düzenlenen eğitim seminerine, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü Çevre Afet Daire Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutlu, İl Tarımsal Çevre ve Su Kirliliği Şube Müdürü Ali Kasacı, Kontrol Şube Müdürü Abdullah Demir, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı personeli ve İl Tarım Müdürlüğü personeli katıldı.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, seminerde, küresel ısınma ve suyun verimli şekilde kullanılmasının ele alındığını söyledi. Güldal, dünyayı etkisi altına alan küresel ısınmanın kuraklığa sebep olduğunu, ülkemizde bulunan suların en iyi şekilde kullanılması ve bizden sonraki nesillere daha temiz bir çevre ve daha temiz su bırakılması gerektiğini aktararak, bundan dolayı herkesin üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirmesi gerektiğini dile getirdi.

Küresel ısınmadan dolayı yağışın az görüldüğünü, bundan dolayı yeraltı su kaynaklarının da azaldığına işaret eden Ahmet Güldal, gerek sulama ve gerekse de içme suyunun tasarruflu ve verimli kullanmanın şart olduğuna dikkat çekti.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 18:21:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?