4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

TARSİM'den bilgilendirme toplantısı

Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş. (TARSİM) tarafından Devlet Destekli Tarım Sigortaları sisteminin geliştirilmesi ve mevcut bilincin arttırılması amacıyla Doğanşehirli çiftçilere tanıtım ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.


Doğanşehir İlçesi Ziraat Odası Başkanlığı'nca Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı ilgi gördü.

TARSİM Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü İrfan Alkaş, çiftçilere yönelik düzenlenen toplantıda, tarım sigortası hakkında bilgi verdi. Tarım Sigortası yaptırmak isteyen üreticilerin tarım il veya ilçe müdürlüklerine müracaat ederek alacakları Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi, ön soy kütüğü ve soy kütüğü kayıt belgesi ile devlet destekli tarım sigortası yapmaya yetkili sigorta şirketlerinden herhangi birine müracaat etmeleri gerektiğini ifade eden Alkaş, şunları söyledi:


''Sigorta yaptıracak çiftçilerin, o yıla ait çiftçi kayıt sistemi kayıtlarının doğru olması gerekmektedir. Bir sorun yaşanmaması açısından çiftçi, çiftçi kayıt sistemi bilgilerinde herhangi bir değişikliğinden hemen sonra ve her halükarda her yılın başında tarım il ve ilçe müdürlüklerine giderek mutlaka kayıtlarını güncellemelidir. Doğal afetlere karşı tarım sigortası yaptırmaları gerekiyor.”
Doğanşehir Ziraat Odası Başkanı Abdurahman Doğan da, “Doğanşehir Ziraat Odası olarak Tarsim'i Doğanşehir’e getirmemizdeki amacımız çiftçilerimizi bilinçlendirmesi Tarsim’in ne demek olduğunu, mevcut bilincin artırılması amacıyla toplantı düzenledik” dedi.


Toplantının son bölümünde TARSİM Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü İrfan Alkaş Devlet Destekli Tarım Sigortaları sisteminin temel özellikleri, kurumsal yapısı, hedefler ve ulaşılan nokta hakkında katılımcıları bilgilendirdi ve Doğanşehirli çiftçilerin sorularını cevaplandırdı.

İha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 18:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?