3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Taş Han'ın çevresine düzenleme

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde 800 yıllık geçmişe sahip tarihi Taş Han'ın çevresinde bulunan ve istimlak edilen yapıların yıkımına başlandı.


Hekimhan Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yıkım çalışmalarına Hekimhan Kaymakamı Ramazan Fani ve Vakıflar Bölge Müdürü Aliseydi Akduman'da nezaret etti.
Vakıflar Bölge Müdürü Aliseydi Akduman, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Başkan Vekili Kemal Deniz ve basın mensuplarıyla birlikte Hekimhan ilçesine giderek Kaymakam Ramazan Fani ve Belediye Başkanı Sait Özoğlu ile görüştü.
Taşhan ve Köprülü Mehmet Paşa Hamamı'nın onarımı, çevre düzenlemesi ve istimlak çalışmalarının bittiğini belirten Akduman, "istimlaklar artık tamamlandı. Tarihi Taş Han'ın etrafının açılarak güzel bir görünüme sahip olması için yıkıma başlıyoruz" dedi.
Kaymakam Ramazan Fani de 800 yıllık geçmişi bulunan Taş Han'a sahip çıkılacağını belirterek; "Taş Han, ismine yakışır ve özelliğine yakışır bir hale geldi. Restore kapsamında yaklaşık 1 trilyon kadar bir para harcandı. Şimdi bizim amacımız Belediye ile müştereken burayı turizme kazandırabilmek. Türkiye'nin en iyi en bilinen 10 Han'ı arasında Taş Han da var. Böyle önemli bir değeri şimdiye kadar bizim turizme kazandıramamamız hem Malatya adına Hem de Hekimhan adına bir eksiklik. Şimdi etrafındaki
binalarında yıkılması ile birlikte inşallah ileriki dönemde burası turizme kazandırılabilir" ifadesini kaydetti.


Malatya Vakıflar Bölge Müdürü Aliseydi Akduman ise şunları söyledi:
"Tüm eksiklikleri tamamladık artık burası belediyeye kiralandı. Bundan sonra Taş Han'ın içindeki bölümlerin kiraya verilmesi gerekmektedir. Bu işyerlerinde patlayıcı, yanıcı madde satışı ve ambar olarak kullanmak isteyenlere tahsis edilmeyecektir. Kiraya verilince sık sık Taşhanı denetleyeceğiz bunu da burada belirtmekte fayda var."
Hekimhan Belediye Başkanı M.Sait Özoğlu'da "Bugün Hekimhan için tarihi bir gün, Selçuklu ve Osmanlının bir yapıtı olan Taş Han'ın etrafının açılması için bugün burada toplandık. İstimlaklar tamamlandı ve yıkımlar başladı. Asıl mesele bundan sonra başlıyor. Amacımız Taş Han'ı iç ve dış turizme tanıtmak. Bunun içinde çalışmalarımız devam edecektir" dedi.
Kaymakam Ramazan Fani, Belediye Başkanı M.Sait Özoğlu ve Vakıflar Bölge Müdürü Aliseydi Akduman Taş Han'ın yanına giderek yıkım çalışmalarını bir süre izledikten sonra, Taş Han, hamam ve camiyi gezdiler.

İha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 15:39:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?