4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

'Tasarruflu ampul kullanın'

Elektrik Mühendisleri Odası yönetim kurulu üyesi Elektrik Elektronik Mühendisi Mehmet Zeki Hedekoğlu, doğalgaz gelen yerlerde güneş enerjilerinin iptal edilmemesi gerektiğini belirterek, vatandaşları tasarruflu ampul kullanmaya davet etti. 

İl Özel İdaresi Salonu'nda, TEDAŞ ve Elektrik Mühendisleri Odası işbirliği ile, "Enerji verimliliği" konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Elektrik Elektronik Mühendisi Mehmet Zeki Hedekoğlu, Türkiye'nin elektrik enerjisinin yüzde 75'inin yurt dışından alındığına dikkat çekerek, "Enerjiye dışa bağımlı olduğumuz için enerji verimliliği konusunda bilinçli olmalıyız. Elektrik ve doğal gaz dışarıdan geliyor. Bunlar nedeniyle yurt dışına borçlanıyoruz. Bunun azalması için enerji tasarrufu yapmalıyız. Mesela, tasarruflu lambalar kullanmayız" dedi. 


Güney ve rüzgar enerjisinin de bir alternatif enerji olduğunu ancak, maliyetlerinin yüksek olduğuna parmak basan Hedekoğlu, "Ancak şunu vurgulayarak söylemek istiyorum. Doğal gaz gelen yerlerde güneş enerjileri çıkarılıyor. Bu kesinlikle yapılmamalı. Suyunuzu ısıtmak için yurt dışından alınan doğalgaza para ödeyip su ısıtacaksınız. Ancak ücretsiz olarak elde edilen güneş enerjilerindeki sıcak su konusunda dikkatli olmalıyız. Doğalgaz gelen yerlerde güneş enerjileri iptal edilmemeli. Arızalı olanlar yaptırılmalı, kendisini amorti eder" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 11:45:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?