3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Tashih-i Huruf Kursları sona erdi

Malatya İl Müftülüğü'nde 6 aydır devam eden Tashih-i Huruf Kursu'na devam eden 15 kursiyer için mezuniyet programı düzenlendi.


Kayseri Eğitim Merkezi Öğretmenlerinden Ahmet Şamil Ok'un başkanlığında oluşan komisyonda sınava tabi tutulan 15 kursiyer belge almayı hak kazandı.


Kur'an-ı Kerim'i en iyi, en güzel ve usulüne uygun okuması gerektiğinden hareketle Tashih-i Huruf Kurslarının açıldığını ve kalitenin her geçen gün arttığı ve bunun da kurum adına çok sevindirici bir gelişme olduğunu ifade eden Malatya İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, ''Kur'an-ı Kerim-i güzel okumak her Müslüman'ın hayali ve hedefi olmalıdır. Ancak toplumu dini sahalarda aydınlatmakla görevli olan din görevlilerimizin Kur'an-ı Kerimi güzel okumaları, okumanın hakkını vermeleri daha da önem arz ediyor. Kur'an güzel bir ağızdan, mahreçle çıkarsa gönüllerde yankı bulur. Güzel okumanın ardında güzel bir şekilde anlama ve hayatımıza tatbik etmek lazım. Dünyada en kutsi iş Kur'an ile meşgul olmaktır. Kur’an’ı öğreten ve öğrenenleri en hayırlı insanlar olarak zikreder Peygamber Efendimiz (SAV). Bu altı ay boyunca Kur’an ile hemdem olan, güzel okumak için gayret eden kursiyerlerimizin bundan böyle de daha iyisine ulaşmak için gayret edeceklerinize inanıyorum" şeklinde konuştu.
 

Tashih-i Huruf Kurslarına katılan 15 kursiyere belge takdimi ile program sona erdi

İha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 18:33:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?