4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Tatlıya ilgi büyük

Malatya'da, iftar sofralarının vazgeçilmez tatlısı olan tel kadayıf ve hurma satışları Ramazan ayının gelmesiyle birlikte artış gösterdi. 

Malatya'da 16 yıldır kadayıf imalatı yapan Mehmet Emin Doğan, Ramazan ayında tatlıya olan ilginin arttığını belirterek, "Ramazan ayının mübarekliği ve bereketinden dolayı tatlı tüketimi artış gösteriyor. Malatya'da tel, yassı kadayıf ve tulumba tatlısı baya ilgi görüyor. Günlük 40 ila 100 kilo arasında üretim yapıyoruz. Tatlının ayrı bir usralığı var. İnce bir işçilik gerektiriyor" dedi. 

Bayanlara tatlılarla ilgili önerilerde de bulunan Doğan, "Bayanlar tatlıları beğeniyorlar ama tarifini sormaya çekiniyorlar. Hamur çok önemli. Hamuru mayalamak önemli. Yapılışı ile ilgili püf noktaları bizden öğrenebilirler" şeklinde konuştu.
Tatlı satıcısı Bahattin Aydın ise, Ramazan ayında olağan şekilde taze tatlı ürünlerine yoğun ilgili olduğunu kaydederek, "Tel, yassı ve tulumba tatlıları ilgi görüyor. Fiyatlarımız normal. Bu nedenle insanlar, iftar sofralarında tatlı bulunduruyorlar" dedi.
Öte yandan, Ramazan ayında bütün iftar sofralarında gördüğümüz hurma, yeniden tezgahlarda görünmeye başladı. Toptancı Nurettin Özdemir, bereket getirdiği inancı ile oruç açılırken, hurmanın tercih edildiğini belirterek, "Peygamberimiz akşam namazını kılmazdan önce bir kaç tane taze hurma ile orucunu açardı. Eğer taze hurma yoksa kuru hurma ile açardı. Bu nedenle insanlarımız bu inancı devam ettiriyor. Şifa kaynağı olması hasabiylede hurma satışları artıyor. Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasındadır. Hurma çeşidi bir hayli fazladırr. Bağdat hurması ve arap ülkelerinden gelen hurmaların satışları piyasada yapılıyor. İran hurması en çok tercih edilen hurma. Ayrıca, hacı adaylarımız hac esnasında medine hurmasını getiriyorlar" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 16:39:18
Güncelleme :2 Eylül 2008 Salı 16:41:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?