2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

TBMM Araştırma Komisyonu Malatya'da

Yaş sebze, meyve ve kesme çiçekle narenciye üretimi ve ihracatındaki sorunların araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Araştırma Komisyonu, Malatya'da kayısıyla ilgili çalışmalarını tamamladı. 

Mersin Milletvekili Ali Er başkanlığındaki TBMM Araştırma Komisyonu üyeleri Antalya Milletvekili Osman Kaplan, Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Hatay Milletvekili İsmail Soylu, Kütahya Milletvekili Alaattin Güven, Niğde Milletvekili Mahmut Uğur Çetin ve Osmaniye Milletvekili Necati Özdil, ildeki son çalışmalarında, Battalgazi İlçesi'ne giderek bazı kayısı bahçelerinde incelemelerde bulundu. 

Araştırma Komisyonu Başkanı Ali Er, araştırmayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İl gerçekten dünya kayısı üretiminin merkezi konumundadır. Kentin dünyadaki kuru kayısı üretimini yüzde 80 oranında karşılaması nedeniyle Malatya'yı ziyaret etme kararı aldık. Çeşitli kesimleri dinleme fırsatını bulduk. Kayısı bahçelerini yerinde görme imkanımız oldu. Biz kente gelmeden, kayısıyla ilgili problemler bizi buraya getirildi. Meseleyi kağıt üzerinden okuyarak belli bir düzeyde öğrenmiştik ama yerinde görmek ve problemleri incelemek için ile geldik" dedi. 

Komisyonun Türk tarımı için kurulmuş çok kapsamlı bir oluşum olduğunu söyleyen Er, "Üretimin artığını görmek bizleri sevindirmektedir. Ancak Türk çiftçisinin ürününün karşılığını alamayışı bizleri üzmektedir. Zaten bugün Türk çiftçisi iyi bir noktada olsaydı, bu tür araştırmalara gerek kalmazdı. Biz olumsuzluklardan etkilenmeyelim, dayanalım, devam edelim ki Türk çiftçisi geleceğe dönük ikbalini ve istikbalini kurtarabilsin" diye konuştu. Malatya ile ilgili gözlemlerini de anlatan Er, "Bu ürün, üretildiği kadarıyla il ekonomisine yansırsa, kente bu kayısı geliri yeter de artar bile. Her şeyi devletin yapması mümkün değil, millet kendine düşeni yapacak" ifadelerini kullandı.
.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 18:33:48
Güncelleme :16 Haziran 2006 Cuma 18:47:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?