3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

TCDD'den fabrika açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) Genel Müdürlüğü, özel sektörün bir vagon fabrikası kurma girişimi olduğunda, bunun Malatya'da kurulumuna destek verileceği bildirildi.

TCDD Genel Müdürlüğü Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Malatya'da Mart ayında bazı gazetelerde 'Malatya ve Malatyalıya Haksızlık' başlığı ile yayınlanan haberlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Demiryolu taşımacılığı açısından önemli görülen Malatya'da demiryolu sanayisi ve taşımacılığının gelişimine TCDD Genel Müdürlüğü'nün büyük önem verdiği belirtilen açıklamada, "Erzincan'da herhangi bir vagon fabrikası kurulmamıştır. Böyle bir fabrika kuruluşuna ilişkin çalışma yoktur. Haberde ileri sürüldüğü gibi Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'ın memleketi olan Erzincan'da bir vagon fabrikası bulunmamakta olup, bu yönde herhangi bir proje de söz konusu değildir. Ayrıca özel sektörden ne zaman bir vagon fabrikası kurma girişimi gündeme gelse, TCDD olarak her zaman Malatya'da kurulmasını önerdik. Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'ın tavsiyesi ve desteği de bu yönde olmuştur. Vagon fabrikasının Malatya'da kurulumuna ilişkin müteşebbis girişimlere açığız ve destek verilecektir" denildi.

Malatya'da inşaatı 1989 yılında tamamlanan vagon fabrikası, 20 yıldır atıl durumda bulunuyor

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 11:10:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?