5
Mayıs
2024
Pazar
MALATYA

Tecavüz gizli kamerada

Prof. Dr. Ç.'nin, çaresiz konumdaki hastalarıyla rızaları dışında ilişkiye girmesi polisin gizli kamerasına yansıdı.

Malatya'da 2013 yılının ilk günlerinde gerçekleştirilen yasa dışı kürtaj şebekesi operasyonuyla ilgili hazırlanan iddianamede, tutuklu sanık Turgut Özal Tıp Merkezi Kadın Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Önder Ç. hakkında 60 yıla kadar hapis cezası istendi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şeyhmus Şad tarafından hazırlanan 51 sayfalık iddianame Malatya 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi 'nce kabul edildi. İddianamede, operasyonda gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanan Turgut Özal Tıp Merkezi Kadın Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Önder Ç. ile özel bir hastanenin başhekimi olan sevgilisi kadın doğum uzmanı Doç. Dr. Şeyma H.'nin, birlikte yasal sınırı geçen gebeliklerde para karşılığı kürtaj yaptıkları ve bu şekilde haksız kazanç elde ettikleri öne sürüldü.

Soruşturmada ikilinin banka hesaplarında yapılan incelemelerde de toplam 3 milyon 100 bin lira para bulunduğunu tespit edildi. İddianamede geçen bir diğer ilginç ayrıntı ise Prof. Dr. Ç.'nin kendisine gelen 2 kadın hastayla rızalarının dışında birlikte olmak istemesi.

2 OCAK'TA TUTUKLANDI

30 Aralık 2012 günü yasa dışı kürtaj şebekesine yönelik düzenlenen operasyonlarda Prof. Dr. Önder Ç., Doç. Dr. Şeyma H. ile aralarında sağlık görevlilerinin de bulunduğu toplam 14 kişi gözaltına alındı. 2 Ocak 2013 günü mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Prof. Dr. Önder Ç., Doç. Dr. Şeyma H., anestezi teknikeri Ö.A. ve M.B. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 10 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

TEDAVİ KARŞILIĞINDA CİNSEL İLİŞKİ!

Savcılığın hazırladığı iddianamede kürtaj şebekesinin nasıl çalıştığı ve şüphelilerin işledikleri suçlar ayrıntılı bir şekilde yer aldı. Prof. Dr. Ç. hakkında '3 kadına rüşvet karşılığı kürtaj yapmak, 2 kadın ile tıbbi çaresizlikleri nedeniyle tedavileri karşılığında cinsel ilişkiye girmek suretiyle rüşvet suçunu işlediği' iddiasıyla 20 yıldan 60 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede ayrıca Prof. Dr. Ç.ile 12 yıldır gönül ilişkisi bulunduğu belirtilen ve suç ortağı olduğu iddia edilen Doç. Dr. Şeyma H. hakkında da 'yasadışı kürtaj, kürtaja aracılık etmek, rüşvete aracılık etmek ve dolandırıcılık' suçlarından 11 yıldan 29 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

HASTALARLA ZORLA İLİŞKİ GİZLİ KAMERADA

Malatya polisinin şebekeye yönelik gerçekleştirdiği teknik takipte Prof. Dr. Önder Ç.'nin Turgut Özal Tıp Merkezi'ndeki odasına mahkeme kararıyla gizli kamera yerleştirildi.

Prof. Dr. Ç.'nin, çaresiz konumdaki hastalarıyla rızaları dışında ilişkiye girmesi de polisin gizli kamerasına yansıdı. İddianamede yer alan bilgilere göre uzun süredir tüp bebek tedavisi gören S.Y., tedavi için 2012 yılı başında Turgut Özal Tıp Merkezi Kadın Doğum Bölümü'nde Anabilim Dalı Başkanı olan Prof. Önder Ç.'ye muayene oldu. Prof. Dr. Önder Ç.'nin, çocuk sahibi olmayı hayal eden S.Y.'yi önce sözlü taciz ettiği, daha sonra, 'Sen mutlu olmak istiyorsan, bebeğinin olmasını istiyorsan, benim de biraz mutlu olmam lazım, ben burada yıpranıyorum' diyerek birlikte olmaya zorladı. Fiziki olarak hastayı taciz eden Prof. Dr. Ç.'nin, kendisine direnen S.Y. ile birlikte olamayınca bunun üzerine zorla oral seks yaptığı ise iddianamede yer aldı.

Yine iddianamede geçen bilgilerde Prof. Dr. Önder Ç.'in aynı yöntemle S.Y.'yi tacizlerini sürdürdüğü ve en son hastanedeki odasında, "Ben kesinlikle seni çocuk sahibi yapacağım, ancak bunu yapabilmemiz için biliyorsun beni memnun etmen lazım, zaten sözün de vardı" diyerek rızası dışında ilk defa cinsel ilişkiye girdiği belirtildi.

...
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2013 Cuma 14:15:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?