3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

TED Koleji'nden anlamlı yardım

Türk Eğitim Derneği (TED) Koleji Okul Aile Birliği tarafından İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Onkoloji Bölümü'nde tedavi gören lösemi hastası çocuklara giysi, oyuncak ve kırtasiye yardımı yapıldı.

Malatya Lösemili Çocuklarla Dayanışma Derneği'ni (LÖSEÇ) ziyaret eden TED Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Aysun Ağbaba, lösemi hastası çocukların tedavi masraflarına destek olmak, onlara moral vermek amacıyla her yıl rutin olarak kırtasiye, oyuncak ve giyim yardımında bulunduklarını söyledi.

Ağbaba, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavileri sürmekte olan lösemi çocukları da ziyaret ettiklerini de belirterek, "Bu çocuklarımızın her türlü şekilde yardıma ihtiyacı var. Biz toplum olarak maalesef bu konuda yeteri kadar duyarlı davranmıyoruz. Malatya'mızda çok sayıda iş adamımız var. Bunlar lösemi çocuklarımız için neler yaptı? diye sorarsanız, ben 'Hiçbir şey yapmadılar' derim. Bu çocukların yanına giderek onların yaşadığı zorlukları yakından germek gerekiyor. Sözde değil özde yardım yapmalıyız" dedi.

Malatya Lösemili Çocuklarla Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Gürbüz'de dernek olarak bölgesel bazda hizmet verdiklerini ifade ederek, "Bu bir sosyal sorumluluk örneğidir. LÖSEÇ Malatya'da bölgeye hitap eden bir derneğiz. Genelde kırsal kesimin yanında olmaya ve destek çıkmaya çalışıyoruz. Bütün sivil toplum örgütlerinin bizlere yapacağı çalışmalarla lösemi çocuklarımıza yardım etmeye çalışıyoruz" diye konuştu. 


 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 20:11:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?