4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Tekel çalışanları görevlileri almadı

TEKEL Malatya Sigara Fabrikası'nın envanterini çıkarıp incelemelerde bulunmaya gelen Özelleştirme İdaresi'nin 3 görevlisi, yaklaşık 10 gündür eylemde bulunan TEKEL işçileri tarafından içeriye alınmadı. Memurlar, tekrar Ankara'ya döndü.

TEKEL Sigara Fabrikası çalışanları adına fabrika önünde bir konuşma yapan Tek Gıda-İş Sendikası Malatya Bölge Başkanı Servet Akbudak, "TEKEL işçileri geleceklerine, ulusal değerlerine sahip çıkmaktadır. Özelleştirme İdaresi tarafından görevlendirilen 3 memur, fabrikamıza gelerek incelemelerde bulunmak istemiştir. Fabrikanın mali portresini çizmek ve mevcut envanterini çıkarmak amacıyla gelen bu memurlara TEKEL işçileri geçit vermemiştir. Eylem halinde olan fabrikamıza ne yabancı firmaların ne de yabancı firmaların güdümünde olan siyasal iktidarın özelleştirme idaresinin görevlendirdiği hiçbir memuru içeriye almayacağımızı daha önceden de kararlılıkla kamuoyuna göstermiştik. Bugün de öyle oldu. Söz konusu memurlar TEKEL emekçilerinin gösterdiği bu tepki ve direnç üzerine fabrikada gerekli incelemeyi yapmadan geri dönmek zorunda kaldı" dedi.

Akbudak, özelleştirmenin haksız olduğunu ve işgal niteliğini taşıdığını iddia ederek, "Özelleştirmeye karşı TEKEL işçisi, geçmişten gelen direnmeye de bağlı olarak onurlu mücadelesini göstermeye devam edecektir. TEKEL özelleştirmesi bugüne kadar yapılan özelleştirmelerden farklı olacaktır. Özelleştirmecilere karşı gerekli tepki, TEKEL işçileri tarafından gösterilecektir" şeklinde konuştu.

2007 yılı içerinde sadece TEKEL'in özel tüketim vergisi olarak devlet bütçesine aktardığı kaynağın 2.5 milyar YTL olduğunu belirten Akbudak, yabancı firmanın verdiği teklifin de 1.7 milyar dolar olduğunu, TEKEL'in bir yıllık özel tüketim vergisinin, teklifin iki katı olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 18:19:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?