4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Tekel çalışanlarına sendika desteği

Şeker-İş Sendikası Malatya Şubesi, TEKEL sigara fabrikasının özelleştirilmesine karşı eylem de bulunan işçileri Şeker Fabrikası yemekhanesinde ağırladı.

Şeker-iş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat; "Bu arkadaşlarımız onurlu bir mücadelenin içerisindeler. Verdikleri mücadele gerçekten takdire şayan bir mücadeledir. Kendi çocuklarının ve memleketin geleceği için verdikleri bu mücadelenin abideleri gibiler. Verdikleri bu onurlu mücadele için kendilerini kutluyoruz" dedi.

Cumhuriyet kurulduğundan bu yana Malatya'da 3 tane önemli fabrikanın kurulduğunu belirten Murat, "Sümer, TEKEL ve Şeker fabrikaları ilimiz de faaliyet gösteren önemli işletmelerdi. Sümer fabrikasının özelleştirme adı altında geldiği durum şuanda ortada. Şimdi sıra TEKEL'e geldi. Onun da durumu Sümer'den farksız olmayacak gibi görünüyor. Bizim temennimiz ikinci bir Sümer krizi Malatya’da yaşanmasın diliyoruz. Sıra bize geliyor bu sefer. Biz tehlikenin farkındayız" şeklinde konuştu.

Tek Gıda-iş Sendikası Malatya Şube Sekreteri Sinan Oral ise, "TEKEL fabrikamızın satışsal süreci başladı.Yıllardır mücadeleyi beraber verdiğimiz sendikalarla birlikte özelleştirmenin önüne geçebilmiş değiliz. Bizler bu ülkeye kazanç sağlayan fabrikalar olmamıza rağmen yalnızca IMF'ye verilen söz gereği,özelleştirme kapsamına alınıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 18:43:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?