2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

TEKEL çalışanlarına ücretli izin

TEKEL'in Malatya ve Adana sigara fabrikalarında üretilen "Sipahi" isimli sigara talep görmeyince, stokların çoğaldığı ve işçilere ücretli izin verildiği bildirildi. 

Tek Gıda-İş Sendikası Malatya Bölge Başkanı Servet Akbudak, özelleştirilerek kapanması gündeme gelen TEKEL Malatya ve Adana fabrikalarının kapanmasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın olur vermemesi sebebiyle "Sipahi" sigarası üretimine başlandığını ifade etti. Akbudak, "Malatya'da ayda 40-50 ton Sipahi sigarası üretiliyordu. 3 ay üretim yapıldı, stoklarda sigara birikince üretime ara verildi. TEKEL Malatya Sigara Fabrikası'nda çalışan 400 civarındaki işçiye Eylül ayına kadar ücretli izin verildi" dedi. 

TEKEL'in Sipahi isimli sigarayı yetirince tanıtamadığını ve pazarlayamadığını ileri süren Akbudak, "Zaten sigara sektörüne yabancı sigaralar hakim oldu. Yabancı sigaraların satılması için her türlü promosyon ve tanıtım yapılıyor. Ancak, Türk tütününden üretilen ve kaliteli olan sipahi ise yeterince tanıtılmadı ve üretilen sigaralar satılamayınca üretime ara verildi" diye konuştu. 

TEKEL'in kapatılmayacağına ilişkin Başbakan Erdoğan'ın sözü olduğunu, ancak Malatya ve Adana'daki sigara fabrikalarının tekrar üretime geçmeleri için siyasilere büyük görevler düştüğüne dikkat çeken Akbudak, TEKEL'in üretiminin sürmesi için sendika olarak mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2006 Cuma 18:24:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?